Когато работиш това, което наистина обичаш, няма да имаш нито

...
Когато работиш това, което наистина обичаш, няма да имаш нито
Коментари Харесай

Как ни разболява работата, която не харесваме

Когато работиш това, което в действителност обичаш, няма да имаш нито един работен ден в живота си. Вярно си е, само че не всеки има този шанс. И на всеки му се е случвало да прави взаимни отстъпки със себе си и желанията си, с цел да си изкарва прехраната.

Но да работим под непрекъснат стрес и работата да не ни доставя наслаждение е една от най-големите неточности, която можем да създадем. Освен нервите и бъдещото си развиване, съсипваме и здравето си. Ето по какъв начин.

Сърдечни проблеми

Прекарваме по-голяма част от времето на работното си място. И когато това време е обвързвано с непрекъснат стрес, сърцето ни е под огромен риск.

Хормоните на напрежението покачват кръвното налягане , а това е причина за сърдечно-съдови проблеми. Увеличава се и шансът за задръстване на кръвоносни съдове поради повишението и на холестерола. Смята се, че стресовата работна среда усилва риска от инфаркт с сред 10 и 40%.

 Снимка 283324

Имунитет

Вероятно не сме се замисляли, само че работата може безусловно да ни разболее. И то не поради настиналите сътрудници, които не стопират да кихат и кашлят до нас.

Просто стресът намалява имунитета и ставаме по-податливи на заразни заболявания. Затова е в действителност добра концепция да си останем у дома, когато сме заболели.

Хроничен стрес

Когато той е всекидневие, се трансформира в в действителност сериозен проблем. Активират се тези области в мозъка, които са виновни за производството на стресовите хормони кортизол и норадреналин . Те провокират същински безпорядък в тялото и съзнанието ни.

 Снимка 379354

Депресия

Напрежението, разочарованието и тревогата елементарно се трансферират от работното място в останалите аспекти от нашия живот. Така опцията да се скараме с половинката си без причина или да предизвикаме злополука на път към у дома е доста по-голяма.

Мислите ни витаят, не стопираме да се чудим по какъв начин да се оправим с на пръв взор неразрешимите проблеми. Това ни прави апатични към дребните наслади и може съществено да повлияе на обществените ни контакти, написа Reader`s Digest.

 Снимка 379355

Не е изключено даже да се стигне до отчуждение, предпочитание да бъдем сами със себе си, да се изолираме . Едни младеж, който работи в прът център, е доста евентуално след края на тежкия ден да желае да се отпусне пред тв приемника или компютъра, вместо да излезе на по бира с другари.

 Как да си почиваме след работа
Как да си почиваме след работа

Релаксиране след напрегнатия работен ден

Затова, най-важното предписание е да оставяме работата си на работното място и да си тръгваме с чисто схващане, подготвени да обърнем внимание и на другите значими неща в живота.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР