Когато президентът подпише указа за Младен Маринов, тогава кандидатурата ще

...
Когато президентът подпише указа за Младен Маринов, тогава кандидатурата ще
Коментари Харесай

Маринов ще стане министър, само когато президентът подпише указа, заяви Борисов

Когато президентът подпише указа за Младен Маринов, тогава кандидатурата ще бъде препоръчана в Народното събрание.
 Цветанов и Сидеров желаят да се срещнат с президента, с цел да освободи Младен Маринов  Цветанов: Въпрос на време е президентският декрет да бъде подписан, казусът е механически  Концерт за декрет и оркестър
Така министър председателят Бойко Борисов разяснява за първи път проблема с освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, с цел да бъде назначен за министър на вътрешните работи. 

" Младен Маринов не желае да е основен секретар, а министър – както от командващ Военновъздушни сили искаш да станеш президент ", разяснява Борисов, намеквайки за Румен Радев.

Той изясни, че Маринов е изискал самичък да освободи поста, поради което не е нужна съгласувателна процедура.

„ Логиката ми е била, че когато един човек направи воляизявление, че не желае да е на дадения пост, съгласуването е официално ”, съобщи Борисов, представен от " Фокус ", и добави, че в случай че да вземем за пример американския дипломат Ерик Рубин не желае да е на този пост, каквото и да се съгласува, той желае да си отиде и да стане министър.

„ Както от командващ Военновъздушни сили искаш да станеш президент. Кой да те спре? По тази логичност тогава можеше да не го освободим. Но основният секретар желае да стане министър. Какви претекстове да напишем? Моля, подпишете, тъй като той желае да стане министър. Добре, ще напишем това ”, изясни министър председателят и съобщи, че затова смята, че всичко е официално.

„ Затова взехме решение, приехме оставката на Министерски съвет и я изпратихме на президентството. Ако аз съм предложил един нов основен секретар в този документ съм в тотална неточност. Ние не сме предложили нов основен секретар, а споделяме единствено – подпишете, с цел да може в четвъртък да стане министър и да спре политическата рецесия. Трима министри чакат да бъдат освободени. Това ми е била логиката ”, сподели още Бойко Борисов.

По думите му никой не е недооценен в тази ситуация.

„ Новият основен секретар ще бъде координиран и назначен при единодушие с президента ”, разясни той. „ Аз не мога да спра Младен Маринов да не желае да е основен секретар, в случай че президентът може да го спре. Но не официално като не му разписва, а да го убеди да остане. Има началници на кабинети, които работят с тези писма. Ако някой се е забавил, сбъркал или неопределено попълнил - извинете се, кажете, че не сте имали подобен предумисъл ”, съобщи Борисов.

„ Казал съм на Парламентарните ни групи до момента в който не се разпише указът да не го вкарваме, с цел да не провокираме втора стихия. Когато президентът се убеди, че Младен Маринов не желае да е основен секретар и подпише указа, тогава кандидатурата му за министър на вътрешните работи ще бъде препоръчана в Народното събрание. Е, аз ли воювам? С кое? Винаги съм уважавал институцията и хората в нея ”, добави министър председателят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР