Когато през 2010 година bTV даде началото на новата вълна

...
Когато през 2010 година bTV даде началото на новата вълна
Коментари Харесай

Защо „Столичани в повече“ продължава да е най-гледаният бг сериал

Когато през 2010 година bTV даде началото на новата вълна съвременни български сериали със „ Стъклен дом “, никой не очакваше родните малките екрани и продуцентски къщи да произведат толкоз доста заглавия в идващите 7 години. Сериалите, въпреки и радващи се на голямо утвърждение и отзив (въпреки мненията към качеството им, които публиката е склонна да прощава), към момента са най-скъпата ТВ продукция на локалния пазар и изискват голяма инвестиция, която мъчно се възстановява. Една от аргументите е, че в класациите Топ 50 за последните години рядко български сериал надвива над турските поредици, както и над хитовите музикални, риалити и даже кулинарни стратегии като MasterChef.

Един български сериал обаче продължава да държи голям зрителски интерес 7 години след старта си в ефир и това е комедийната поредност „ Столичани допълнително “. Той e вторият БГ сериал на bTV и премиерата му беше напролет на 2011 години. Той е измежду дребното БГ заглавия на малкия екран, което печели повече аудитория от турските сериали и нееднократно е оглавявал класацията Топ 50 в предишни години. Този месец стартира 12-ят му сезон, който продължава да се радва на голям интерес и напълно положителен отзив. Предимство е, че може да се гледа гратис и на платформата btvplus.bg. И в директна конкуренция с новия комедиен сериал на Нова телевизия „ Полицаите от края на града “ „ Столичани допълнително “ печели борбата за феновете всеки петък от 21 часа.

Най-гледани ТВ сериали – март 2018:



За наслада на почитателите, скоро предстоят фотосите и на 13-и сезон.

Къде е ключът към триумфа на „ Столичаните “? Какво съумява да задържи феновете пред екрана толкоз дълго време? Защо комедията е добра инвестиция? Трябва ли да бъде поставена точка и по кое време?

(четете отговорите на тези въпроси на идната страница)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР