Когато отвръщаме с любов към всичко, което ни се случва,

...
Когато отвръщаме с любов към всичко, което ни се случва,
Коментари Харесай

Да приемаш другите такива, каквито са, означава да ги обичаш!

Когато отвръщаме с обич към всичко, което ни се случва, се научаваме на добрина и откриваме висшия смисъл на живота си.

Психологията ни е обучила да мислим, че би трябвало да предаваме почтено всичките си усеща, тъй като страстите съставляват „ истината “ за дадена обстановка. Това е илюзия. Емоциите съставляват единствено част от истината. „ Истината “ постоянно е многостранна.

Вероятно ви се е случвало да премислите още веднъж някой скандал и да се изумите, че сте се ядосали толкоз доста за нещо, което към този момент ви се коства нищожно и смешно. В миг на гняв ви обземат всевъзможни мисли, които наподобяват „ същински “, само че в действителност просто отразяват силата на гнева ви в този миг. Да изразявате тази „ истина “ или да действате съгласно нея, е полуда: никоя връзка не би могла да оцелее при този праволинеен, дословен тип „ почтеност “.

Загуба на време е да смятате, че знаете цялостната истина за различен човек. Получавате само чувството, че сте „ прави “: главната премия на наивника. Единственото, което в действителност ще ви помогне, е да развиете силата да преформатирате връзките по положителен метод . Не сте способни на това, до момента в който сте уловени в непосредствените си реакции; Активната обич ви дава силата да ги надмогнете.

Това е същинската мощност на духовния метод към логиката на психиката. Той ви учи по какъв начин да активирате висши сили, които са по-силни от вашите страсти. Тези сили няма да заместят страстите ви, само че ще ги трансформират. Когато спрете да прахосвате сила за повърхностни раздразнения, значимите неща в живота ви ще ви влияят по-силно.

Активната обич ви образова да приемате другите такива, каквито са. Всички хора в живота ви са несъвършени – или поради нещо, което са правили в предишното, или поради нещо, което не могат да трансформират в сегашното. Фиксирането върху тези неща унищожава взаимоотношенията. Трябва ви инструмент, с който да приемате хората такива, каквито са.

Когато някой ви ядоса и не можете да си избиете мисълта за този човек от главата, вие се поставяте в обстановка на изчакване, до момента в който светът продължава напред. С помощта на Активната обич ще почувствате по какъв начин сърцето ви се уголемява, с цел да обхване света от безкрайна обич, която ви заобикаля.

Как да употребявате Активната обич?

  • Използвайте Активната обич сега, когато някой направи нещо, което ви разгневи.
  • Използвайте Активната обич, когато установите, че съживявате някоя персонална неправда, без значение дали в близкото или далечното минало.
  • Използвайте Активната обич, с цел да се подготвите за конфликт с сложна персона.

Инструментите – Фил Стъц, Бари Майкълс, thetoolsbook.com/about/

Издателство: Бард, bard.bg

Инфо: http://mostzaknigi.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР