Когато още през 2014 г. Баз Лурман споделя намерението си

...
Когато още през 2014 г. Баз Лурман споделя намерението си
Коментари Харесай

Какво да очакваме от “Елвис с Остин Бътлър и Том Ханкс

Когато още през 2014 година Баз Лурман споделя желанието си да снима биографичен филм за Елвис Пресли, реакциите, които получава, не са изключително въодушевени. Най-вероятно тъй като мнозина са скептични, че животът на Краля на рокендрола може да бъде разказан задоволително изчерпателно на огромен екран. А и правдиво да бъдат показани комплицираните взаимоотношения с околните му.
 Остин Бълтър,
Как Остин Бълтър се трансформира в Елвис

Актоьрът е дал всичко от себе си

Е, режисьорът е имал седем-осем години, с цел да обмисли добре амбициозния си план и очевидно е оползотворил добре цялото това време. И не го твърдим ние, а някой доста по-близък до изпълнителя.

" Елвис " получава първи положителни мнения от самата Присила Пресли - някогашната жена на музиканта. Според нея филмът се придържа към действителните събития и е изработен брилянтно - по изобретателен метод, присъщ само за Баз Лурман. Освен това е впечатлена и от представянето на Остин Бътлър в основната роля.
 Снимка 578746

Ролята на Елвис можем да определим като първата огромна за 30-годишния артист, който до момента е имал дребни изяви, само че пък в небезизвестни продукции на Disney, както и в " Имало едно време в Холивуд " на Тарантино.

За " Елвис " обаче му е поверена огромна отговорност. Във кино лентата той не просто сменя ефектни театрални костюми и имитира наелектризиращите танцови придвижвания на Краля рокендрола, само че и извършва песните му.

Самият Бътлър споделя в изявление за Brut, че е прекарал към две години в изследване на Елвис - неговите придвижвания, мимики, метод на говорене, с цел да може да построи облика по най-хубавия метод.
 Снимка 578750

Другият артист, който изиграва главен персонаж, е надалеч по-познатият на необятната публика Том Ханкс. Носителят на Оскар влиза в ролята на полковник Том Паркър - мениджърът на Елвис. Трейлърът ни загатва, че точно той ще бъде разказвачът на историята, както може би и злодеят в нея. А какво ни показва в " Елвис " Баз Лурман?

Краткият отговор би бил - животът на героя (според концепцията на режисьора). Но разясняваме, че фокусът е хвърлен върху последните 20 години от живота на Елвис. Разгледани са комплицираните му взаимоотношения с полковник Паркър (като се стартира от запознанството им) и се наблюдава по какъв начин геният му се трансформира в същинско събитие на фона на изменящата се просвета и динамичните събития в Америка през 60-те и 70-те години.
 Снимка 578743

Докато Елвис разпростира кариерата си, в страната се случват някои ужасяващи и тъжни събития - като убийствата на Джон Кенеди и Мартин Лутър Кинг.

Централна роля във кино лентата, с изключение на Елвис и музиката, имат, несъмнено, и най-важните хора в живота му.

Това са жена му Присила (Оливия ДеЙонг), с която са женени сред 1967 и 1973 година, както и майка му Гладис (Хелън Томпсън), и татко му Върнън (Ричард Роксберг).

Жертвите да изиграеш Елвис

И какво мисли Присила Пресли за ролята на Остин Бътлър

Както към този момент казахме, музиката (че накъде другояче без нея) също е главен " състезател ", само че никога не трансформира кино лентата в мюзикъл. А представянето на толкоз доста и проблематично разрастващи се човешки взаимоотношения, както и наситеността с все блестящи и шармантни театрални осъществявания като че ли оправдават динамичността и продължителността на кино лентата (малко над два часа и половина).

" Елвис " е по кината от 24 юни
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР