Когато определяте какво електрическо превозно средство ще вземете, пробегът, който

...
Когато определяте какво електрическо превозно средство ще вземете, пробегът, който
Коментари Харесай

Класация на електромобилите на Tesla според пробега с едно зареждане

Когато определяте какво електрическо транспортно средство ще вземете, пробегът, който може да получите с едно зареждане, може да бъде извънредно значим фактор. Електрическото зареждане към момента не е толкоз всекидневно, колкото би трябвало да бъде. Така че може да сте лимитирани в това, което можете да постигнете на колела, преди да се наложи да се върнете вкъщи, с цел да заредите още веднъж батерията си. Подобно на транспортните средства с ДВГ, пробегът на електрическия автомобил зависи от модела на автомобила.

Tesla, без значение дали ви харесва или не, е това, за което множеството хора си мислят, когато мислят за електрически коли. Техните транспортни средства Model Y и Model 3 са най-продаваните електрически транспортни средства, съгласно GreenCars. Тези два, дружно с Model S, Model X и новия Cybertruck, се разграничават много, когато става въпрос за пробега. В някои случаи варират доста според от това коя версия на даден модел получавате.

Нека разбием петте модела електрически транспортни средства на Tesla и да забележим кой от тях ще ви заведе най-далеч с едно зареждане.

5. Модел Y

Компактният SUV Model Y е отпред, когато става въпрос за продажби. Tesla предлага три разнообразни итерации на Model Y: Performance, Long Range и Rear Wheel Drive. Както демонстрира името, конфигурацията Long Range на Model Y ви води най-далеч с почти 530 километра с едно зареждане. По подигравка на ориста версията Performance на транспортното средство коства $3500 повече от Long Range, само че вие ще изминете единствено 490 километра с този съответен пакет.

Второто транспортно средство с най-нисък пробег, което Tesla прави, е Rear Wheel Drive Model Y, което ще ви обезпечи пробег на стойност почти 420 километра. В взаимозависимост от вашите транспортни потребности, това може да е задоволително за вас. Въпреки това, този спад от 110 километра е много забележителен. За сметка на това колата коства с $5 хиляди по-малко от Long Range.

4. Model 3

Логично е, че най-евтиният вид за транспортно средство на Tesla ще бъде към дъното на листата. Подобно на Model Y, Model 3 се предлага в същите три конфигурации на Performance, Long Range и Rear Wheel Drive. Oтново моделът със задно задвижване е с минимален пробег. При тази итерация на Model 3 ще можете да получите почти 440 километра обсег – нищожно усъвършенстване по отношение на сравнимия Model Y.

За пакета Performance това число се усилва до 505 километра, Ако постоянно вършиме дълги пътувания, моделът Long Range доближава 535 километра – малко повече от Model Y. Performance и Long Range са с двумоторно задвижване.

3. Cybertruck

Най-високата гама на най-новото създание на Tesla, Cybertruck, го слага непосредствено в средата на листата. Въпреки това, в случай че би трябвало да разклоним листата, с цел да изброим поотделно всеки обособен пакет, той също ще бъде най-долу. Cybertruck се предлага в три режима. Един, с който към този момент сме осведомени: Rear Wheel Drive. Другите два се назовават All-Wheel Drive и Cyberbeast.

Не е изненадващо, че пакетът със задвижване на задните колела е на последно място, а в този случай е на последно място за цялата Tesla. Tъй като тази версия на Cybertruck има подобен пробег от единствено 400 километра. Този брой се усилва доста, когато преминете към версията Cyberbeast, достигайки до 515 километра. Междувременно, моделът със задвижване на всички колела работи като пакет за дълъг пробег за Cybertruck, достигайки 550 километра пробег.

2. Model X

За тези, които наблюдават, двата най-стари модела на Tesla в действителност са тези с максимален пробег. На второ място идва SUV със междинен размер – Model X. За разлика от транспортните средства, упоменати нагоре, Model X се предлага единствено в две разнообразни конфигурации, вместо в три. Ако дистанцията е това, което желаете, тогава общоприетият Model X е верният метод, като се има поради, че има подобен обсег от 560 километра с едно зареждане.

Въпреки това, Model X Plaid не изостава прекалено много с 535 километра, което го слага в същия диапазон като Long Range Model Y SUV. И общоприетият, и моделът Plaid са със задвижване начело и откъм гърба. Разликата е, че Plaid работи с тримотор, до момента в който общоприетата версия е с два мотора. При Plaid получавате шест места, с едно по-малко, само че имате повече мощ – 1020 к.с., вместо 670 к.с.

1. Model S

В доста връзки Model S е знаковото транспортно средство на Tesla. Това е моделът, който съществува най-дълго, защото компанията приключи производството на своя автентичен Roadster. И до момента в който Cybertruck не се появи, това беше и най-скъпото транспортно средство. Стои надалеч над останалата част от флотилията на Tesla със своя пробег, като прави голям скок от приключилия на второ място.

Модел S, както и модел X, се предлага в общоприета или Plaid настройка. Моделът Plaid има почти 640 километра пробег, близо 80 километра повече от модела X от най-голям клас. Стандартният модел S стига още по-далеч с 650 километра. Още един път, има двоен мотор при общоприетата версия и три мотора за Plaid.

С 250 километра, разделящи тяхното транспортно средство с минимален пробег от това с най-дълъг пробег, Tesla разполага с електрическо транспортно средство, уместно за съвсем всеки водач. Независимо дали сте на път от самото начало или просто вършиме инцидентни пътувания до магазина за хранителни артикули и зъболекарски кабинет.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР