Когато ограничаваме цените на вноса на ресурс като природен газ,

...
Когато ограничаваме цените на вноса на ресурс като природен газ,
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова, евродепутат: Таван на вноса на руски газ няма да реши енергийната криза

Когато ограничаваме цените на вноса на запас като природен газ, това може да докара до съществени изкривявания на пазара. Таван на вноса не би бил решение на енергийната рецесия. Това сподели пред Bulgaria ON AIR евродепутатът Цветелина Пенкова. „ Доста страни имат възражения и по-скоро няма да се стигне до консенсус по този въпрос “.

" Ще се реализира решение за обособяване на цената на газа при образуване на цената на електрическата енергия. Дискутира се таван на цените на електрическата енергия. Това би спомогнало да се оправим с рецесията, само че това е мярка, която може да се случи единствено в ясно избрана времева рамка. В България мораториумът беше прибавен за 3 месеца, Испания и Португалия желаеха позволение от Европейска комисия да създадат нещо сходно в границите на 12 месеца. Очаквам срокът в Европейски Съюз да бъде сред 3 и 6 месеца ", съобщи Пенкова.

Според нея мораториумът у нас е имал позитивен резултат върху семействата. В случая ще се нужни обезщетения, с цел да действа обикновено промишлеността в Европа.

" Очаквам да се разисква опцията за спомагателен налог върху свръхпечалбите на електроразпределителните сдружения, което би дало спомагателни средства да се оправим с тези проблеми ", уточни още евродепутатът.

Тя счита, че е допустимо да се вземе общоевропейско решение за доставките на природен газ, макар че за някои страни това би било недопустимо. Пример за такава страна е Германия.

Евродепутатът не чака да се стигне до политически разтърсвания след кончината на Кралица Елизабет II.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР