Когато някой ви е наранил по някакъв начин, става трудно

...
Когато някой ви е наранил по някакъв начин, става трудно
Коментари Харесай

Как да преглътнете обидата и да простите на някой, който ви е наранил

Когато някой ви е наранил по някакъв метод, става мъчно да простите и да преглътнете обидата. И от време на време тези отрицателни усеща остават за по-дълъг интервал от време. Дори откакто незабавният ви яд премине, може да се концентрирайте върху прочувствената контузия или измяната. Така няма да можете да оставите целия сюжет да избледнее в паметта.

Обичайно е да се чувствате по този начин, откакто бъдете афектирани. Ако не простите на някого обаче, това ви наранява най-вече. Прошката не значи цялостно забравяне на случилото се, а просто приемане на целия сюжет. Това е ваш умишлен избор да освободите гнева, болката и желанието за възмездие. Всяка година се отбелязва и международен ден на прошката с желанието да внесе благотворителност измежду хората. В същото време това ги кара да схванат какъв брой е значимо да изкоренят виновността и болката от живота си. Идеята е и хората да бъдат тласнати да позволяват споровете си и да работят върху даването на амнистия, до момента в който откриват излекуване.

Готови ли сте да простите, само че не знаете каква би трябвало да бъде първата ви стъпка? Това е обикновено.

Тук ви предлагаме четири метода, които ще ви оказват помощ да се освободите от негодуванието и да улесните процеса на амнистия:

Признаването е първата стъпка

Когато някой ни нарани, ние ставаме сковани и затворени. Много пъти даже не желаеме да приказваме за това или да мислим за тези неща, защото това ни карат да се усещаме слаби. Прошката не идва без вярното самопризнание на страстите. Ядосайте се, почувствайте се засегнати и си дайте задоволително време да скърбите. Скръбта и гневът са естествени и здравословни реакции към нараняваща обстановка. Прошката значи да позволите да сте във нездравословно прочувствено положение за някакъв интервал от време. Едва по-късно ще можете да оставите всичко да си отиде, тъй като ще сте в мир с всичко, което се е случило.

Анализирайте дали гневът е конструктивен или унищожителен

Конструктивният яд елементарно позволява проблем тъкмо сега, защото ви кара да анализирате обстановката тъкмо. Следователно можете и да реагирате по-добре. Докато разрушителният яд се повтаря и няма никакви оптимистични последствия. Разберете по какъв начин се чувствате по гнева, който задържате. Пречи ли на психическото ви положение? Човекът, на който сте сърдит, трансформира ли се от гнева, който сдържате? Когато превърнете гнева си в табиет, той се оказва унищожителен. Ако знаете, че нищо положително не излиза от него, би трябвало да пречистите сърцето си, като го приемете и постигнете мир. Ако задържате този яд прекомерно дълго, то може в никакъв случай повече да не намерите път към въпросния човек. Това значи, че няма да можете и да простите. А това няма да е товар единствено за него, а и за самите вас. Не си позволявайте да задържате тези отрицателни усеща вечно. От това страдате най-вече вие.

Променете гледната си точка

Понякога сме толкоз засегнати, че сме фокусирани единствено върху тази засегнатост. Започваме да губим вероятност, само че към момента оставаме захласнати от гнева. Мислете отвън кутията, излезте от манията да сдържате гнева и започнете да анализирате обстановката през погледа на другия човек. Може би това е единствено еднократна неволна неточност. Ще ви помогне да постигнете мир с него и да простите.

Изберете някои успокояващи мозъка техники

Успокояващи мозъка техники като надълбоко дишане и медитация ви обезпечават повече изясненост. Те  действат извънредно добре на нервите ви и ръководят напрежението. Това подхранва реакцията на тялото ви да се бори или бяга, като в същото време ви оказва помощ да останете спокойни. Уверете се, че поредно следвате тези практики, с цел да се освободите от гнева и недоволството. Когато сте в естетика със себе си, едвам тогава ще можете да простите на този, който ви е наранил. Повярвайте, никой не печели от арестувания негативизъм и ненавист вътре във вас. Освободете се от тях.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР