Когато някой се роди в 7-стайния парижки апартамент на богато ...

Когато някой се роди в 7-стайния парижки апартамент на богато

100 жени и мъже в леглото, 4 съпрузи, 4 опита за самоубийство: Драмата на Брижит Бардо

Когато някой се роди в 7-стайния парижки апартамент на богато фабрикантско семейство, постоянно презадоволеността се трансформира в предпочитание за непрекъснат протест – тъкмо това дефинира и цялата орис на Брижит Бардо. Още от дребна тя се противи на татко си поради прекомерното галене, на което подлага нея и сестра й и прецизното му придържане към католическите догми във всичко, както и на непрестанно контролиращата си майка. Освен телесни санкции, те карат девойките си да им приказват „ на Ви” даже вкъщи. Тя е срещу каквото и да било, получено от тях, в това число мрачно кестенявата си коса и по тази причина се трансформира в иконична русокоска, когато към този момент сама може да взема решение.

Единственото й избавление при започване на тийнейджърството е балетът. Тя непрестанно танцува у дома под съпровода на грамофона – фонографа на фамилията, едвам устоя през 1949 година, малко преди да е навършила 15, да бъде записана в парижката консерватория в танцовия клас на Борис Князев.
Същата година тя прави първата си гражданска война – на скандално ниска за това време възраст, става манекенка, освен това е висока единствено 166 см. Само половин година след старта на тази своя кариера, освен това тъкмо в Деня на дамата – 8 март 1950 година, изгрява на корицата на списание Ел.

Не минава доста време и на Брижит е препоръчана нейната първа роля. Кастингът за кино лентата Les Lauriers я среща с мъж, който ще стане освен неин ухажор, само че също по този начин и режисьорът, който години по-късно ще я направи международен секссимвол на киното – Роже Вадим.
Едва понесли „ срама” от своите едробуржоазни другари поради манекенската й работа, родителите на Бардо се пробват да я спрат да става актриса и да я разделят от Роже, като я изпратят да учи в Англия. Брижит обаче е непреклонна и съумява да се наложи над семейството. Поема единствено едно заричане – да не се дами за режисьора. Тя го изпънява, до момента в който не е навършила 18 и няма правото сама да взема решение ориста си. Но един път минал рождения ден на пълнолетието, незабавно го прави, а в това време за повторно попада на корицата на Ел.
Двамата са щастливи първоначално, само че бракът им е преустановен публично през 1957 година, откакто през 1956 година Роже снима в нейна чест кино лентата И Бог сътвори дамата, който я прави международна звезда. На снимачния терен тя среща Жан Луи Трентинян, който е втората й огромна обич.
Въпреки развода, двамата остават другари, като даже работят дружно като във кино лентата Crazy For Love, за който Брижит взема хонорар от 200 000 франка, през днешния ден $5 200.
Без да е приета за огромна актриса, тя към този момент е известна хубавица и даже снима първата си холивудска продукция, паралелно със самия мъжки секссимвол на епохата Кърк Дъглас - Act of Love.

...

Източник: slava.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg