Когато нещо започне като порнография, приключва като порнография. Това, което

...
Когато нещо започне като порнография, приключва като порнография. Това, което
Коментари Харесай

Проф. Киров: Най-накрая приключи порнографията с новата Конституция

 Когато нещо стартира като порнография, завършва като порнография. Това, което наблюдавахме през вчерашния ден в Народното събрание не ме изненадва. Така някогашният парламентарен арбитър проф. Пламен Киров разяснява в утринния блок на БиТиВи отхвърленото предложение за плана за нова Конституция и Велико национално заседание (ВНС).

" Ако въобще е имало желание за конституционни промени в мен се затвърждава убеждението, че е належащо Велико народно събрание, тъй като в случай че този парламент имаше опцията да промени Конституцията, тежко ни и горко като виждаме какво е равнището на юридическата мисъл в него и равнището на дебата по подобен значим проблем. Конституцията не е нито министерска директива, нито разпореждане на Министерския съвет, с цел да я променяме по три път дневно ", безапелационен бе проф. Пламен Киров.

По думите на Пламен Киров планът е бил изначално жертван на неуспех. 

" Беше ясно - нямаше упоритост. Доверието в страната не може да бъде върнато елементарно. Когато деструктивните дейности се следят във всички дейности, не може да очаквате, че това доверие ще се възвърне елементарно ", добави той.

" В същия ден, в която разгласяваме локдаун, мъчно ми е да си показва, че в случай че Народното събрание беше взел решение за Велико народно събрание, щеше да си подаде оставката. Това е методът на парламентарното болшинство към тези съществени проблеми ", разяснява още специалистът.

" Може би в някоя бананова република - да, само че в Европа - не ", безапелационен бе той. Пламен Киров подсети, че Венецианската комисия е имала рецензии към плана. Той беше безапелационен, че по метода, по който ГЕРБ са подходили към смяна на Конституцията - не се прави.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР