Когато над Плая де Палма падне нощ, улиците на най-голямата

...
Когато над Плая де Палма падне нощ, улиците на най-голямата
Коментари Харесай

Секс туризмът - твърде доходен, за да го забранят

Когато над Плая де Палма падне нощ, улиците на най-голямата туристическа зона на остров Майорка оживяват. Много дами, множеството от които от Нигерия, оферират услугите си на по-малко от 100 метра от плажа. Клиентите им са съвсем единствено туристи.

" Туристите сигурно усилват търсенето на полови услуги на Майорка ", споделя Росио Лопес от съдружие " Лекари на света ", което организира акция за отбрана на проститутките на острова. По данни на сдружението през летните месеци броят на проституиращите се усилва двойно.

" Червените фенери " в Амстердам са атракция

Експертите акцентират, че половият туризъм е многообразно събитие, което съществува във всички страни по света - без значение дали става дума за туристите на Майорка, водачите на камиони в Съединени американски щати, командированите в Берлин, Манила и Рио де Жанейро или пасажерите на круизни кораби в Доминиканската република. Феноменът обгръща и европейките, които търсят полови случки на плажа в Момбаса. " Еротиката и половите завършения несъмнено са претекст за пътешестване ", споделя Антйе Монсхаузен от профилираното звено " Туристически наблюдаващ " на организацията за помощ " Хляб за света ". " Неслучайно кварталите с червени фенери, като да вземем за пример в Амстердам, са туристическа атракция. "

Само в Испания проституцията е бизнес с милиарден оборот - десетки хиляди дами припечелват по този метод. Никой не знае точния им брой, защото това е активност, която не е регламентирана.

По данни на Асоциацията за предварителна защита, реинтеграция и грижи за проституиращите дами, на никое място в Европа не се употребяват повече полови услуги, в сравнение с в Испания. В международен мащаб страната е на трето място след Тайланд и Пуерто Рико. Туризмът евентуално играе немалка роля в това отношение, както демонстрира Майорка.

Жените не избират проституцията непринудено

" По време на ваканцията на етичните правила постоянно се обръща по-малко внимание ", споделя Монсхаузен. " Социалният надзор е по-слаб, хората пият алкохол и се отпускат. " Точно това желаят мнозина по време на почивката си: да се откъснат от рестриктивните мерки на всекидневието, да се освободят от условностите за известно време. " Точно в туризма има огромна разлика във финансовите благоприятни условия на пътуващите и локалното население. И не е етично да се възползваш от произлизащите от това зависимости. "

Формите, които те могат да одобряват, станаха явни, когато преди време полицията в Майорка разкри машинациите на трафикантите на хора, контролиращи проституцията на Плая де Палма. С подправени обещания те вкарвали дамите в страната, които принуждавали да проституират, с цел да изплатят задълженията си от няколко десетки хиляди евро. По данни на " Лекари на света " към 95 % от всички проститутки в Испания са имигрантки, които нямат позволение за престояване и заради това не могат да стартират постоянна работа. " Мит е, че тези дами избират проституцията по своя воля - те просто нямат избор ", споделя Росио Лопес.

Рисковете за децата са повече

Сексуалният туризъм е изключително огромен проблем, когато става дума за употребата на малолетни, както се случва в доста страни по света. Според Жозефин Хаман от организацията в помощ на децата " ECPAT никога не става дума единствено до педофили. " Има доста туристи без такива трайни склонности, които обаче се възползват от анонимността в чужбина ", споделя тя.

Пандемията от Ковид-19 кара Хаман да чака това събитие да се усили. Икономическото състояние на доста фамилии се утежнява фрапантно през последните години. Натискът за генериране на приходи нараства. " В резултат на това рисковете за децата се усилват ", счита тя.

В туристическа промишленост чувствителността по въпроса към този момент е по-висока. " Но половата употреба към момента е проблем, за който доста хора отхвърлят да приказват ", споделя Хаман. " Ако става дума и за малолетни, мнозина избират въобще да не се занимават с това. " Антйе Монсхаузен също вижда, че има какво да се наваксва. " Почти никоя страна и съвсем никоя туристическа дестинация не желаят да се заемат с този проблем ", отбелязва Монсхаузен. Никой не желае да се изложи на заплахата да бъде жигосан като дестинация за секс туризъм.

Испания ще постанова санкции

На остров Майорка тематиката не се разисква обществено. Баровете, в които клиенти и личен състав вървят полуголи, както и други сродни заведения нападателно и без терзания притеглят клиенти на Плая де Палма. Полицията се лимитира с това да ревизира отвреме в точния момент проституиращите на улицата. Скоро обаче нещо може да се промени радикално: испанското държавно управление възнамерява да затегне законодателството, тъй че в бъдеще всеки, който употребява услугите на секс труженички, да бъде глобяван с високи суми.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР