Когато на връх Орлово гнездо се честваха 142 години от

...
Когато на връх Орлово гнездо се честваха 142 години от
Коментари Харесай

Рязането на ленти като национална гордост

Когато на връх " Орлово гнездо " се честваха 142 години от най-страшната и най-съдбоносната борба за България в Освободителната война (1877-1878) и 85 години от издигането на паметника на връх Шипка на 23 и 24 август т.г., министър-председателят Бойко Борисов беше в Крумовград на откриването на рудник " Ада тепе " на компанията " Дънди Прешъс Металс ", която ще изнася златото на България, както прави и в Челопеч към този момент десетилетия.

Точно на 23 август той преряза лентата и в патетична тирада хвърли бомбата, че междинната работна заплата в рудника ще е 2700 лева, което значи, че ще има и доста по-високи заплащания.

Не намерения за тези, които получават минималната работна заплата и под 1000 лева месечно в другите браншове и предприятия, нито че медицинските сестри стачкуват месеци наред поради ниско възнаграждение на труда им и че опълчва едните на другите.

Освобождението, героизмът и ориста на България, наподобява, са напълно маловажни за господин премиера, дори непознати за него, значимото е народът да го види до канадските босове, единствено до тях не беше се показвал.

После продължи да реже лентички и в идващите дни та и до през днешния ден. Не стопира да обикаля с джипката, трансформира в огромно събитие откриването на 9-километровия сектор от " Хемус " преди 2 седмици, а хвалбите му за това, че откривал цех след цех се повтарят за всяко цехче или чешмичка.

На 25 август министър председателят удостои с визитата си летище Безмер, а на 26-и откри нова линия на задгранична компания за безалкохолни питиета, в която са били вложени " грандиозните " вложения от 40 млн. лева И тогава той изригна против президента Радев, че не му отивало на такова честване и от такова място (Шипка) да подлага на критика държавното управление. Никой от пърхащите край него публицисти и журналистки не го попита

а той за какво не е бил там

Тяхната задача беше да попиват всички глупости, които изрича, и по-късно да ги въртят в малките екрани си по през целия ден.

Бойко Борисов в никакъв случай не е уважавал националните тържества и празнувания на бележити дати и събития от историята ни.

Винаги си измисляше визити в други страни или приемаше задгранични посетители, единствено с цел да се отърве от досадните нему празнувания и най-много да не стои до президента Радев.

Забраняваше на държавното управление и на депутатите от ГЕРБ да вземат участие в формалните приеми на президента по случай значимите събития. Например на 3 март 2015 година цялото държавно управление, управлението на Народното събрание, парламентарните групи на ГЕРБ и " патриотите " се подиграха с националния празник и не отидоха на формалния банкет на президента.

А тогава там участваха всички задгранични посланици в България, в това число на Съединени американски щати, Япония и на страните с мюсюлманско изповедание.

Могъщата фигура на премиера не се появи и на 141-та годишнина (2017 г.) от героичното, най-патриотично, най-чисто и най-българско Априлско въстание.

Нито един път не се появи на нито едно от честванията на Апостола на националната гражданска война Васил Левски.

През 2017 година на 180 година от рождението на В. Левски в Карлово нямаше нито един представител на ГЕРБ, държавното управление, Народното събрание и патриотите.

Само президентът сподели, че е същински български патриот. А през 2018 година, отново на честване на 145 година от гибелта на Апостола, Б.Борисов уговаряше премиера на Холандия да не ни пречи да влезем в Шенген, който преднамерено бе поканил навръх 19 февруари. За честването през 2019-а пък като че ли се изпари във въздуха, с нищо не сподели, че е в България.

Храбрецът Бойко не участваше в нито едно освещаване на знамената

на Българската войска на Гергьовден и Деня на храбростта на българския боец. Деня на Съединението (6 септември) в никакъв случай не е бил значим за Б.Борисов, разумно би било най-малко на 22 септември (Ден на независимостта) да покаже уважението си към родината. На този ден през 2018 година той отиде в Гърция и с премиера Ципрас решаваше " велико " начинание - по какъв начин да се построи железница сред Гърция и България.

Очаквахме, че най-малко тази година ще се появи при отбелязването на годишнините на Съединението (6 септември) и Деня на независимостта (22 септември). Въобще не сподели физиономията си, само че и сподели, че не е самостоятелен. Само пусна по фейсбук две клиширани поздравления до българския народ, с които ни удостоява на всеки празник.

Бягството на Борисов от честванията на вековния всеобщ ден на славянското писмо и четмо - 24 май, е напълно обяснимо, той не е човек на четмото и писмото. Той може да ръси единствено обидни квалификации, прилагателни, сарказми, насмешки към политическите си съперници и да измисля прякори на омразните му политици.

Всичко това приказва, че Б. Борисов освен не почита предишното ни, само че и не обича родината си. А до каква степен почита народа си, откакто приказва единствено за асфалт, европейски полезности, американски самолети, задгранични вложения, само че никаква грижа за живота на елементарните хора.

Борисов не харесва пенсионерите, които желаят по-високи пенсии, по тази причина в никакъв случай не отива при тях.

Мрази майките, които стачкуват за по-добри условия и помощи за развъждане на децата си и нито един път не посети събиранията им пред Народното събрание, дори изригна " да ми се махне тази тематика от главата ".

Тяхната болежка за него е " тематика "

Досадни са му хората, потърпевши от естествени бедствия и по тази причина постоянно бяга от тези селища.

Ненавижда протестиращите срещу изтребването на домашните кози и свине и ги хока във фейсбук. Гледа изкривено и публицистите, които му задават " неправилни " въпроси.

Г-н министър председателят обича единствено богаташите, олигарсите и " бистришките тигри ".

Играе на карти с тях, печели басове и се хвали: от печелене на басове ще се пропия.

Какво проваляне за министър председател на страната!

А " бистришките тигри " му уреждат дузпи, с цел да вкарва голове. Ако пропусне гол, уреждат му втора дузпа, с цел да се радва.

Срам ме хвана, когато видях в телевизионно предаване от Южна Корея по какъв начин с приведени рамене и издаден стомах Борисов се подреди до младите стегнати корейски състезатели и му уредиха с пестник да разцепи една тънка дъсчица (макар че трябваше с длан), за което милостиво получи грамота.

Всички малките екрани въртяха тази картина два дни с патетичните излияния на водещите предаванията.

Непрестанните му хвалби какво е направил за страната са чиста измама и двуличие.

Никой не му търси отговорност - в Народното събрание не смеят дума да обелят срещу него, председателката Цвета Караянчева го пази като малко дете, медиите се прехласват по нелепостите му, блюдолизците го боготворят, дори ръка му целуват.

В едно свое предаване починалият проф. Юлиан Вучков сподели: " Ако България загине, най-после ще остане единствено Б.Борисов, с цел да я погребе ". Нека не стигаме до такава степен, дано не му позволим!

*Автор: Доц. доктор Стоян Влайков

*Източник: https://duma.bg/
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР