Когато на 24 октомври Вилиана излиза от училището в Монца,

...
Когато на 24 октомври Вилиана излиза от училището в Монца,
Коментари Харесай

Откраднаха арфата на Вилиана Иванова в Монца, общинар събира пари за нова

Когато на 24 октомври Вилиана излиза от учебното заведение в Монца, където преподава, вижда, че колата й я няма. Крадците нанасят удара си тъкмо сред 13 и 14 часа, когато барът на учебното заведение е затворен. Болката за дамата обаче е най-много поради обстоятелството, че в автомобила се намира нейната арфа “Дафне 40 ”. Инструментът е израз освен на пристрастеността й по музиката, а и метод да обезпечи издръжка на фамилията си.

41-годишната Вилиана Иванова е българска музикантка от Пловдив, която от дълги години живее в Монца. Тя е самотна майка на две деца на 15 и 9 години, едното от които има проблеми с аутизъм. Вилиана живее в общинско жилище, тъй като от известно време не съумява да заплаща разноските за предходния си апартамент. Преподава в едно приблизително учебно заведение в Монца и се устоя с участията си в разнообразни концерти с арфата си. Свири с групи по събития, сватби, церемонии. Затова и инструментът е метод за финансова прехрана на фамилията й. Със средствата от концертите заплаща лекуването на момчето си, което има проблеми с аутизъм, разрешава й да води по-добър живот.

Отчаянието от кражбата на колата й е огромно, дамата плаче, тъй като не знае по какъв начин ще продължи да се грижи за синовете си. Оставила е арфата в колата си, тъй като е прекомерно изморена, предходната вечер е изнасяла концерт по време на женитба в палат в провинция Леко.

Надеждата за излаз от сегашната обстановка обаче идва от позвъняването на общинския консултант на Монца Паоло Пифер. Той се ангажира да провежда акция в обществените мрежи за събирането на фондове за пазаруването на нова арфа. Предишната коства над 14 хиляди евро. Само за няколко дни събраната сума наближава 6000 евро, включват се над 170 души, само че акцията продължава.

Вилиана още веднъж стартира да се усмихва. Скоро тя отново ще има опция да свири и да устоя фамилията си.

Страстта й по музиката датира от детството й в Пловдив. Тя учи от дребна пиано, а на 11 година печели състезанието “Шопен ” в града си, оповестява 24 часа. Започва да учи арфа. Завършва НМА ”Панчо Владигеров ”. После учи и в Консерваторията “Верди ” в Милано.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР