Когато на 1-ви април Илон Мъск написа в Туитър, че

...
Когато на 1-ви април Илон Мъск написа в Туитър, че
Коментари Харесай

СпейсЕкс ще изстреля мисията DOGE-1 през 2022 г., платена изцяло с криптовалута

Когато на 1-ви април Илон Мъск написа в Туитър, че “СпейсЕкс ще сложи дословен доджкойн на дословната Луна ”, малко на брой повярваха, че в тази първоаприлска смешка може да има зрънце истина. Но в този момент се оказва тъкмо това! Канадската корпорация Geometric Energy Corporation (GEC) оповести, че задачата “DOGE-1 ”, която е първата комерсиална задача в историята на космонавтиката, платена напълно с криптовалутата доджкойн, ще бъде изстреляна чрез ракета “Фалкън 9 ”. Стартът е плануван за първото тримесечие на 2022-ра година. Става въпрос за най-обикновен комерсиален сателит от вида CubeSat, който ще тежи 40 кг и ще бъде качен на ракетата като второстепенен потребен товар. “Тази задача ще показва приложението на криптовалутите оттатък околоземната орбита и ще постави началото на междупланетната търговия ”, оповестява Том Окайнеро, вицепрезидент на СпейсЕкс към комерсиалния отдел на компанията. “Развълнувани сме да изстреляме DOGE-1 към Луната ”.

Бъдещият астронавт Doge

. Когато на 1-ви април Илон Мъск написа в Туитър, че “СпейсЕкс ще сложи дословен доджкойн на дословната Луна ”, малко на брой повярваха, че в тази първоаприлска смешка може да има зрънце истина. Но в този момент се оказва тъкмо това! 

Канадската корпорация Geometric Energy Corporation (GEC) оповести, че задачата “DOGE-1 ”, която е първата комерсиална задача в историята на космонавтиката, платена напълно с криптовалутата доджкойн, ще бъде изстреляна чрез ракета “Фалкън 9 ”.

Стартът е плануван за първото тримесечие на 2022-ра година. Става въпрос за най-обикновен комерсиален сателит от вида CubeSat, който ще тежи 40 кг и ще бъде качен на ракетата като второстепенен потребен товар.

“Тази задача ще показва приложението на криптовалутите оттатък околоземната орбита и ще постави началото на междупланетната търговия ”, оповестява Том Окайнеро, вицепрезидент на СпейсЕкс към комерсиалния отдел на компанията. “Развълнувани сме да изстреляме DOGE-1 към Луната ”.

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР