Когато мислим за най-добрите начини за намаляване на стреса, си представяме дейности

...
Когато мислим за най-добрите начини за намаляване на стреса, си представяме дейности
Коментари Харесай

Без упражнения и медитация: Тази проста дейност намалява стреса

Когато мислим за най-хубавите способи за понижаване на напрежението, си представяме дейности като извършения или медитация. Но до момента в който тези занимания са ефикасни. Експерти припомнят, че спорта и медитацията не са единствените техники, които можете да употребявате за понижаване на напрежението.

През последните няколко години книгите за оцветяване за възрастни се трансфораха в известно занимание за хората, които желаят да си починат. Въпреки че активността може да е елементарна, проучване демонстрира, че оцветяването в действителност може да бъде ефикасен метод за понижаване на напрежението и възстановяване на благосъстоянието.

Оцветяването е елементарен метод за понижаване на безпокойството и напрежението.

" Внимателността " е съзнателна практика, която се концентрира върху отделяне на огромно внимание на това, което се случва в сегашния миг, без да се вършат преценки по отношение на каквито и да е мисли, страсти или разпръскване.

Някои хора употребяват техники за медитация по време на схващане, с цел да им оказват помощ да се съсредоточат – като се концентрират върху дишането си. Актът на оцветяване също може да работи по сходен метод, като оказва помощ на хората да останат фокусирани върху сегашното.

Експерти са провели серия от проучвания, с цел да открият дали деликатното, умишлено оцветяване може да усъвършенства благосъстоянието на хората, съобщава Science Alert. 

Учените изследват какъв резултат има оцветяването, върху благосъстоянието на  две групи от общо 72-ма студенти.

" Едната група получи страница за оцветяване и им беше казано по какъв начин да правят действието с нараснало внимание. Инструкциите включваха насоки за разпределяне на тялото, фокусиране на вниманието върху задачата и какво да вършат, в случай че открият, че мозъкът им блуждае. Другата група просто оцветяваше без никакви насоки ", разяснява един от откривателите. 

След сесията групата, получила указания, по какъв начин да оцветява споделила, че се усеща по-малко тревожна и по-концентрирана. Другата група не е отчела сходни изгоди.

" Но въпросът, който към момента остава след нашето проучване, беше дали деликатното оцветяване предлага сходни преимущества като обичайните практики за медитация. Ето за какво организирахме различен опит, който съпостави оцветяването с медитацията ", споделя един от учените. 

Разгледахме съзнателното оцветяване в съпоставяне със характерен вид медитативна процедура, наречена медитация на любяща добрина. Тази дейност помага за обработване на доброжелателността, като се концентрира върху изпращането на положителни пожелания или мисли към себе си и другите и е потвърдено, че усъвършенства благосъстоянието и понижава напрежението, показва специалист

Резултатите от проучването демонстрират, че оцветяването и медитирането с любяща добрина оказват помощ на хората в сходна степен, да бъдат по-внимателни и по-малко тревожни. Това значи, че деликатното оцветяване може да работи също толкоз добре, колкото и медитацията за понижаване на тревогата.

Did you know coloring may help reduce stress? Coloring helps relax the brain, allowing you to focus on the task instead of your thoughts.
— F&M Dining (@fandmdining)
Да бъдеш деликатен

Изследването демонстрира, че оцветяването може да бъде превъзходен метод да се отпуснете и да се почувствате по-добре – изключително когато се комбинира с внимание. Това може да се дължи на обстоятелството, че вниманието припомня на хората да преодолеят възприятията и мислите, които им предизвикват стрес, пише Science Alert.

Изследванията демонстрират, че може да има и доста други изгоди за здравето, в това число понижаване на болката и даже предварителна защита от бодърствуване. Ако желаете да опитате практиката на " деликатно оцветяване ", започнете, като намерите безшумно и комфортно място, където можете да се концентрирайте без разпръскване, поучават учени.

Те предизвестяват да избирате материалите си рационално, тъй като съществуването на прекалено много цветове може да ви разсея. Страниците за нереално оцветяване могат да бъдат по-полезни, като ви разрешават да се концентрирайте върху активността, вместо да избирате разумни цветове за обекти – като дървета или цветя.

Ако оцветяването не е вашето нещо, проучванията демонстрират, че вниманието може да се управлява с набор от други действия, които предоставят изгоди за психологичното здраве.

Рисуването може да помогне на хората да се оправят с безпокойството си, както и плетенето. Дори деликатното извършване на елементарни отговорности като миене на чинии може да бъде дейно. Ходенето пешком също може да помогне за понижаване на напрежението.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР