Когато милиони служители започнаха да работят от вкъщи в началото

...
Когато милиони служители започнаха да работят от вкъщи в началото
Коментари Харесай

Навиците, които пречат на лошите шефове да станат добри лидери

Когато милиони чиновници започнаха да работят от у дома при започване на пандемията, работната просвета се си придвижи вкъщи с тях. Токсичното държание, открито в офис средата, също влезе в домовете на работещите. За чиновниците, които са се оказали на токсични работни места,  характеризиращи се с неприятни шефове, тези видове държание не се изпариха при прекосяването към работа от разстояние.

Независимо дали работа от офиса, от у дома или на база на хибриден проект,  последиците от държанието на токсичния началник могат да доведат до фрапантни негативни резултати върху метода, по който чиновниците се показват. За да разкриете какво може да се случва във вашата организация сега и да опитате да ограничите или предотвратите отрицателното въздействие на токсичните шефове, би трябвало да обърнете внимание на следните фактори:
Манталитет от вида: „ Моят метод е единственият, който е верен “
Токсичните шефове изискват нещата да вървят по метода, по който те желаят, от самото начало. Когато нещата поемат в друга посока, те естествено нямат потенциала да се оправят с казуса, без да предизвикват повече проблеми. Например, в случай че членовете на екипа предложат по-добро бизнес решение, токсичните шефове ще се опитат да ги накарат да трансформират мнението си, като за задачата може да употребяват разнообразни техники, от подхождане с подигравка към предлагането до тормоз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР