“Когато мама я няма в къщи, татко поръчва пица. Tова

...
“Когато мама я няма в къщи, татко поръчва пица. Tова
Коментари Харесай

Защо бащите са склонни по-често да дават на децата нездравословна храна?

“Когато мама я няма в къщи, баща поръчва пица ”. Tова e оня благополучен миг, в който разбираш, че всичко ти е разрешено. Особено това, което мама не позолява да се яде.

Според редица изследвания, мъжете вземат участие по-малко както в домакинската работа, както и в приготвянето на храна. Съответно при бащите чество липсва съзнателното участие в построяването на здравословните привички у децата, споделя Foodpanda.

Но за какво бащите са склонни по-често да дават на децата нездравословна храна?
Бащите считат, че не е необходимо да са толкоз виновни към храненето на децата си.Те глезят повече децата си и им демонстрират, че в тяхната компания всичко е разрешено.Нездравословната храна се приотвя по-лесно и е по-достъпна. Винаги може да поръчаш бургер и картофки.Когато бащата поръчва пица или пържени картофи, той се издига още повече в очите на децата.Подсъзнателно бащите не считат рестриктивните мерки в храненето за наситина потребни.Забавно е да поизцапат кухнята и да пограят с децата до момента в който подготвят нещо вкусно и сладко, което и в действителност и те самите обичат.
Каквито и да са аргументите, истината е че татковците не желаят да навредят на децата си, а просто да се забавляват с тях и да ги зарадват. И в действителност го реализират по техния си мечешки, комичен и безподобен метод. Нали?
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР