Когато купувате , се надявате, че всички очаквания ще се

...
Когато купувате , се надявате, че всички очаквания ще се
Коментари Харесай

Полезни съвети как да избирате и купувате спално бельо

Когато купувате, се надявате, че всички упования ще се осъществен, а точно: комплектът ще издържи дълго, боята няма да избледнее след измиване, завивката ще бъде с верния размер и няма да има алергии от тъканта.

Спалното долни дрехи би трябвало да е комфортно. Препоръчително е да изберете тъкани, които „ дишат “ и всмукват влага, като коприна, лен или памук. Ако конците не са задоволително здрави, след няколко изпирания ще се трансформира в раздрани парцали, тъй че този аспект също е значим. Качеството на багрилото също играе роля, защото малко хора харесват скучния тип спално долни дрехи след първото пране.

По какви параметри да изберете спално долни дрехи

Материал. Както бе упоменато по -рано, главните свойства на материала би трябвало да бъдат дишане и дарба да всмуква потта. За това се употребяват естествени тъкани, като лен и памук, до момента в който е възможно прибавянето на синтетични нишки, тъй че материалът да е по -здрав (не би трябвало да има повече от 30% синтетика). Памучната тъкан може да бъде в разнообразни версии, да вземем за пример, ранфорс, сатен.

Плътност на тъканите. Колкото по-плътен е материалът, толкоз повече измивания ще издържи и затова експлоатационният живот ще бъде по -дълъг. Оптималната компактност е 40 влакна на cm².

Шевове. Когато избирате спално долни дрехи, обърнете внимание на качеството на шевовете. Ако нишките стърчат или има места, които въобще не са обработени, тогава спалното долни дрехи е с неприятно качество. Доброто долни дрехи е ушито от едно парче плат, което няма централни шевове.

Оцветяване. Ако багрилата не са с високо качество, тогава цветът бързо ще слезе от тъканта, също така те могат да навредят на вашето здраве, причинявайки алергии. Когато шарката наподобява добре както извън, по този начин и от вътрешната страна, това значи, че тъканта е ушита от цветни конци, тъй че изображението ще издържи по -дълго.

Дизайн. Що се отнася до външния тип, изборът на спално долни дрехи тук е безграничен, тъй че всеки може да откри нещо по собствен усет. Покривалата за завивки се оферират с предни и странични отвори, закопчавани с ципове, копчета или връвчици. Калъфките за възглавници също могат да се закопчават с цип или закопчават, а някои модели се дърпат дружно с ластик.

Източник:

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР