Когато котката мърка и лежи върху стопанина си, това действа

...
Когато котката мърка и лежи върху стопанина си, това действа
Коментари Харесай

Мъркащата котка заздравява костите на стопанина

Когато котката мърка и лежи върху стопанина си, това работи добре освен на душeвността му, защото мъркането има успокоителен резултат. Вибрациите от мъркането на котката работят позитивно върху костите и при съществуване на контузии и пукнатини лечебният резултат е много сериозен.

Котките най-често мъркат, тъй като са удовлетворени. Тяхното мъркане, което варира сред 20 и 140 херца, спомага за превъзмогването и на други здравословни проблеми - контузии и разтегляния на сухожилията, понижава отоци и въздейства добре върху мъчителни сектори от тялото. При затруднено дишане мъркането също е доста потребно.

Звуковите талази, които създават котките по време на мъркането, има възстановителен резултат както върху тях самите, по този начин и върху стопаните им, в случай че са до тях или са ги взели в скута си. Често котките лягат на мъчителното място и по-късно то престава въобще да боли, откакто са помъркали известно време.

Рекордът за най-силно мъркане принадлежи на котарака Мерлин, който живее в югозападна Англия. Мерлин е бил в подслон и е осиновен от Трейси Уестуд и щерка и. Двете дами били сюрпризирани от силата на мъркането на котарака, тъй като звуците, които издава, заглушавали телевизионните излъчвания, които гледали.

След проучвания се оказало, че Мерлин издава при мъркане звуци, които се равняват на 100 децибела, което може да се съпостави със звука на работеща съдомиялна. Мерлин бил записан в книгата на върховете Гинес като най-силно мъркащият котарак в целия свят и до момента върхът му не е обичай. Нормалното мъркане е със мощ към 25 децибела.

А с цел да почувстват лечебния резултат от мъркането на котките, в Япония хората постоянно прибягват до услугите на по този начин наречените котешки кафенета. Първото котешко кафене е отворило порти през 1998 година и от този момент традицията се поддържа от десетки сходни заведения.

В тях клиентите могат да държат котките в скута си, да ги галят, да играят с тях и да им се радват по време на престоя си. В котешко кафене може да се влезе единствено с предварителна резервация, а защото ползата е голям, записванията стават за месеци напред.

В Санкт Петербург, Русия, също работят котешки кафенета и интереса към тях също е извънредно огромен, по тази причина и записванията са за няколко месеца напред. Котешко кафене има и във Виена, а също по този начин и в Будапеща, Мюнхен и в няколко британски града. В Париж работи кафене, в което клиентите се любуват на компанията на девет дресирани котки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР