Когато коментираме въпроса за обединяване на двете разузнавателни служби, бих

...
Когато коментираме въпроса за обединяване на двете разузнавателни служби, бих
Коментари Харесай

Ген. Румен Миланов: Обединение на службите няма да подобри особено работата им

" Когато разясняваме въпроса за сливане на двете разследващи служби, бих споделил промени в службите, това е тематика, която датира от 2011 година Тогава беше създадена идея по опита и образеца на Германската разследваща работа. Проектът стигна до Министерски съвет, имаше причини " за " и контрааргументи, бих споделил, че обстановката беше 50 на 50 и министър председателят сподели, че очевидно няма задоволително причини за обединяването ", изясни някогашният шеф на ГДБОП и НСО и някогашен шеф на Съвета по сигурността ген. Румен Миланов в студиото на " Офанзива с Любо Огнянов " по Нова нюз.

Според ген. Миланов след вероятно обединяване работата няма да се усъвършенства изключително. " Но би било редно да се направи един разбор, тъй като във военното разузнаване има система от разследващи действия, които са свързани с армията. А във връзка с стратегическото разузване също има тънкости, които биха основали проблеми при обединяване с ДАР. Тоест след изчерпателен разбор би трябвало да се реши ", добави той.

" Основният детайл за промяната в службите за сигурност и публичен ред би трябвало да е подготовката и развиването на човешките запаси и техните умения. В момента този въпрос се " люшка ", не се систематизира, те нямат сигурност в работата си и всичко това оказва отрицателен резултат на крайния артикул ", съобщи Миланов.

По тематиката за експулсирането на съветския духовник, Миланов разяснява, че е реалност, че преди той е бил експулсиран от Северна Македония, значи той е имал някаква активност. Веднага поражда въпроса - имал ли е аналогична активност в България, с цел да се наложи тази мярка? " Не би било редно в случай че е употребен за разследваща активност в качеството си на духовник. Но не мога да оценя ", сподели още някогашният шеф.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР