Когато измине половин век от живота на една жена, тя

...
Когато измине половин век от живота на една жена, тя
Коментари Харесай

Една жена на 50: Вече съм стара съм за тези 8 неща

Когато измине половин век от живота на една жена, тя се усеща помъдряла и е научила много неща. На такава възраст тя знае какво желае от живота и не се опасява да посочва нещата с същинските им имена. За 50-годишната жена миналите години са свързани с мъдрост. Такава жена постоянно има с какво да научи по-младите от нея, тъй като има богат витален опит във всички аспекти на живота. Сега ще научите главните 8 неща, които 50-годишната жена признава през нас.
1. Спирам да мълча, когато не съм съгласна с нещо
Несправедливостта не би трябвало да се премълчава. Животът си тече много бързо, а на мен ми омръзна да се помирявам с мнението на някого, вместо да му изкрещя в лицето, че не е прав. Когато схвана, че нещо не е както би трябвало, към този момент се въвличам уверено с ясното настройка, че мога да го трансформира в по-добра посока.
2. Вече съм прекомерно остаряла, с цел да мисля по какъв начин ще наподобявам пред другите
Спирам да се тормозя по какъв начин ще наподобявам в очите на хората към мен. Толкова дълго време съм завиждала на мъжете, че те се оправят за 10 минути, а аз би трябвало да се грижа за косата, кожата и тялото си часове наред.
Е, към този момент съм на половин век и мога малко да си отдъхна и да се отдам на отмора. Мисля си, че не е нужно всяка заран да си поставям тонове пудра на лицето си и да укривам бръчките, които са се появили. Възрастта ми е такава, че тези неща са естествени и годините няма по какъв начин да ги спрат или скрият. Сега към този момент не се тормозя, че косата ми е бяла, а по лицето ми има бръчки. Не ми пука какво ще кажат другите за мен, тъй като тези хора към този момент не са преди всичко в живота ми.
3. Достатъчно съм стара, с цел да имам непрекъснато грехове
Писнало ми е от непрекъснатият хранителен режим, диетите, лишенията поради фигурата си.  Мисля, че е време да сложа точка. Не считам да се отпущам напълно, само че мече ще си пояждам шоколад не веднъж на седмицата, а през ден, а за какво не и всеки ден! Тези грехове повече няма да ми пречат, а ще ми доставят наслаждение.
4. Стара съм за обувки, които ме убиват и ми вършат рани на краката
Уморих се 30 години да съм на високи токчета. Сега към този момент мога да си разреша да вървя обикновено с комфортни обувки. С носталгия ще си припомням убиващите ме  тесни обувки с токчета, които носех, с цел да се харесам на мъжете.
5. Вече съм прекомерно стара, с цел да сервирам извинения за разхвърляната ми къща
Бях привикнала домът ми да е изрядно чист и спретнат, а това ми костваше доста старания, отмалялост и загуба на време. И това единствено, с цел да може да кажат хората какъв брой е чист и подреден. Е, в този момент към този момент съм решила да го върша много по рядко или да си намеря домашна прислужница. Днес с горделивост мога да кажа, че в къщата ми царува безпорядък, само че все пак аз съм щастлива и отпочинала.
6. Спирам да натрупвам безполезни движимости у дома
Спирам да вардя неща, които в никакъв случай няма да се употребяват. Реших, че спомените би трябвало да се пазят в главата на човек, а не в даден предмет. Затова разчистих много неща, които подарих или изхвърлих. Сега съм щастлива, тъй като в дома ми още веднъж има място и е много по-широко.
7. Вече съм на възраст, в която не желая да си поддържам връзка с хора, които не приказват с мен
Егоистите, които ми отровиха живота повече няма да ги позволявам до себе си. Те са блокирани вечно - освен в телефона ми, а и в съзнанието ми. Решила съм, че като мина 50-те, тогава ще си поддържам връзка единствено със стойностни хора, с които споделяме идентични възгледи. Може и да е егоистично, само че по този начин ще се усеща по-спокойна.
8. Писна ми да диря добрината у всеки човек
Така или другояче когато един човек е неприятен, той си остава неприятен. Аз не мога да направя нищо, с цел да го трансформира в добър. Затова спирам да върша опити, тъй като по този начин прахосвам от силата си. Дори съм склонна да му кажа в очите, че той не е добър човек и има неприятна душа. Вече не ме е боязън да споделям истината в очите.
С една дума - взех решение, че в случай че пребивавам още половин век, него ще го изживея в оптималната приятност. Който желае да ме укорява, за мен това решение е вярно.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР