Когато искаме да променим начина си на живот, дори да

...
Когато искаме да променим начина си на живот, дори да
Коментари Харесай

11 няколко малки стъпки към здравословното ежедневие

Когато желаеме да променим метода си на живот, даже да пропущаме някоя стъпка, значимо е да продължаваме да опитваме. Не всеки съумява да се оправи от първия път.

Примери за това дават доста хора, които вършат опити да спрат тютюнопушенето. Изводът е, че не трябва да изпадаме в цялостно обезверения, единствено тъй като сме се провалили.

Ако желаете да започнете да вършиме леки промени в метода си на живот, рано или късно ще забележите, че с тяхна помощ развивате потребни привички, които се отразяват позитивно върху целия ви живот.

Ето няколко дребни стъпки към здравословното всекидневие, които засягат и финансовата страна на въпроса

1. Започвайте диета, даже да не би трябвало да сваляте килограми

Не мислете, че отслабването би трябвало да бъде единственият претекст, поради който да регулирате менюто си. Хранетето не обезпечава просто оцеляване. То засища.

С помощта на диета може да повлияете удобно своето здравословно положение, да вършиме детоксикиращи режими. Уверете се, че посредством определения проект на хранене ще намалите приема на големи количества захар, газирани питиета и сол.

Диетата е добър метод да въведете ред в разноските за храна.

2. Поставете си съответна цел и проследявайте диетата

След като планирате диетата, идва най-трудната част – осъществяването. За да бъдете в крайник със протичащото се, наложително проверявайте какъв е напредъкът. Водете дневник. Може да броите калории, да отбелязвате по кое време се храните или просто да си напомняте да дъвчите по-продължително време и така нататък

Писането стимулира да продължите напред.

3. Пийте три литра вода на ден

Не изпивайте калориите, които ви трябват денем. Заложете на вода. Пропуснете газираната напитка, коктейла и така нататък

Така освен ще спестите пари, само че и ще подобрите своето храносмилане, стимулирайки метаболизма.



4. Заместете кафето с чай

Ако имате потребност от кофеин, заместете кафето с чай. На пазара ще откриете обилие от аромати и усети, които няма да ви омръзнат в никакъв случай.

И това е забавно: Какво кръвно налягане е обикновено за другите възрасти (ТАБЛИЦА) - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

5. Избягвайте навика да вършиме леки закуски

Тази задача може да е трудноизпълнима, в случай че работата ви е стресираща и натоварваща. Леките закуски от време на време са оня подробност от менюто, който отказвате да отчетете.

6. Вместо да си купувате закуска, направете си такава вкъщи

Според изданието Health, протеинът е най-съществен, когато желаеме да бъдем здрави, слаби и енергични. Затова би трябвало да приемае протеини на закуска.

7. Купувайте плодове съгласно сезона

Отправяйки се към магазина за седмичния пазар, проверете кои са сезонните плодове, които съдържат минимум захар. Предпочетете тях.

8. Прибирайте се три пъти седмично по-рано, с цел да чистите и да упражнявате

Чистенето съчетава две изгоди – подготовка и ситуацията вкъщи става по-приветлива и уютна. Никога не се отхвърляйте от него. Доказано е, че изпълняването на домашните отговорности бори напрежението.

9. Планирайте срещи с другари, семейство и други

Понякога е добра концепция да планирате взаимни мероприятия вместо да се срещате поотделно с всеки един човек. Седнете и помислете кои от приятелите си може да запознаете и да увлечете в общи действия – разходки, кино, пазаруване на книги, музей, съботно кафе и така нататък

И това е забавно: 11 значими признака, че не пиете задоволително вода - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

10. Започнете да ходите

10 000 стъпки на ден са залог за здраве. Това не е градска легенда, която фитнес манияци преследват обезверено.

11. Спестявайте пари за странствуване отвън града или пък разнообразни дейни действия

Организирайте по този начин харчовете си, че постоянно да имате планувани отсега нататък действия, които ви карат да бъдете дейни. Може да бъде посещаване на манастир, пещера или пък туристическа пътека. Ако към момента не сте пробвали, организирайте конна езда или различен спорт, който бихте желали да опитате.

Източник: profit.bg.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР