Когато инвестиционният разход за модернизация на Българската армия се прави

...
Когато инвестиционният разход за модернизация на Българската армия се прави
Коментари Харесай

Цветанов: Прозрачността е над всичко, на Румен Радев това не му харесва

Когато капиталовият разход за рационализация на Българската войска се прави транспарантно, на президента Румен Радев не му харесва. Винаги сме казвали, че прозрачността е над всичко.

Това съобщи на брифинг през днешния ден ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, заяви " Фокус ".

„ Президентът искаше да завърши процедурата в служебния кабинет с назначения от него министър-председател и министър на защитата. Въздействието, което по всяка възможност може би е било оказано, е с цел да се вземе решение непрозрачно “, каза още той.

Цветанов прикани Румен Радев да " схване позицията си като президент, а не като президент на Българска социалистическа партия и като човек, който по всяка възможност желае да пази други ползи, само че не и националните “.

По негови думи решението на Народното събрание за закупуване на нов вид военен аероплан за Военновъздушните ни сили " ще бъде въз основата на експертизите ".

„ Окончателното решение е чисто политическо, само че не на база на съгласувателната процедура и експертните оценки “, безапелационен е Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ определи митинга на българските превозвачи срещу т. нар. пакет „ Мобилност “ като " национална тематика на България ", а не " на партиите и политическите фамилии ". 

Цветан Цветанов отново отправи рецензия към президента Румен Радев, който " два дни преди гледането на пакетите в комисията по превоз завява, че страната ни се е провалила ".

„ Това не е обикновено за военачалник, който е участник в доста процеси, и се допуска, че ще има храброст и разпределяне за всяка борба и ще може да сплоти всички “, безапелационен е зам.-председателят на ГЕРБ. „ Трябва като българи да се обединим, без значение кой от кое семейство е, даже и съпротива и ръководещи би трябвало да бъдат ръка за ръка, когато се пазят национални ползи, а не да се търси разделяне на нацията “, добави той.

Цветанов уточни, че „ президентът Румен Радев е имал три срещи с Емануел Макрон, когато тематиката за подвижността беше настояща " и попита дали тогава тя е била сложена на дневен ред или единствено са били регистрирани положителните двустранни връзки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР