Когато имат Ковид или бедствие общините не могат да реагират

...
Когато имат Ковид или бедствие общините не могат да реагират
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград: Близо 96% от парите на общината отиват в централния бюджет. Как да се справим при COVID криза или бедствие?

Когато имат Ковид или злополучие общините не могат да реагират съответно на обстановката. Вечерният час, който Благоевград постанова, е спомагателна мярка, защото се получава абсурд - учениците учат онлайн, а по-късно излизат и се срещат между тях. Това сподели в " Денят стартира " кметът на Благоевград Илко Стоянов.

По думите му финансовата децентрализация е първата стъпка, по-късно би трябвало да се пристъпи към присъединяване на хората в ръководството - даже на органите - полиция и прокуратура. Третият детайл са допитванията.

" Близо 96 % от парите на община Благоевград отиват в централния бюджет. 90 % би трябвало да остават в общините и 10 да отиват нагоре. Районите би трябвало да се самоуправляват и хората да вземат участие интензивно в решенията.

Децентрализацията основава имунитет против корупцията. В момента някъде в София отиват едни пари, по този начин го одобряват хората ", добави Илко Стоянов.

Той посочи, че в Благоевград се покачва такса боклук, само че същинската промяна е тя да се трансформира в услуга.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР