Когато има сигнал за нещо нередно, се възлага на всички

...
Когато има сигнал за нещо нередно, се възлага на всички
Коментари Харесай

Дончев: Предизборната надпревара започна, но не по правилния начин

Когато има сигнал за нещо неправилно, се разпорежда на всички контролни органи да извършат инспекция. Приемали сме всевъзможни сигнали – даже малоумно звучащи. Опозицията споделя: „ Тези са хайдути”. Ние споделяме: Това не е вярно”. Не решаваме ние с вас в телевизионното студио кой е отговорен. Има си органи, които решават”.
Така вицепремиерът Томислав Дончев разяснява пред Нова телевизия обвиняванията на депутата Елена Йончева против министъра на културата Боил Банов.
„ Предизборната конкуренция стартира. Но не стартира по верния метод. Право на опозицията е да подлага на критика, да действа сигнали. Но в задатък да се произнася присъда е малко прекалено”, съобщи още Дончев.
„ Досегa не съм видял акция да е извоювана с сходни принадлежности, с отрицателен пиар. Технологията е ясна, одобрена. Не бих споделил, че е висока технология”, съобщи още Дончев.
„ Изборите ще бъдат извоювани от този, който бъде посочен от българските жители. Този, който е по-добър. Надявам се това да сме ние”, добави Дончев.
„ Технологиите за това са верни, на всички места по света са употребени. Но интеграцията в ушите на огромна част от българите звучи като нещо привнесено отвън- би трябвало да вършим интеграция, тъй като някой в Европа ни е споделил. Интеграцията в този ѝ тип, не се употребява с поддръжката на огромната част от българските жители. Коя политика може да се организира напук? ”, съобщи Дончев. „ Трябва да има същински публичен спор по темата”, разяснява още вицепремиерът.
„ Безспорно образованието е ключът. Ако не желаеме казусът да наподобява по същия метод след 10 или 15 години, не би трябвало да позволяваме нито едно дете да не е в клас”, разяснява вицепремиерът.
„ Фундаментални права не можем да ограничаваме. Една обществена помощ се дава на някой не с цел да се усеща удобно, а с цел да не почине от апетит. В България има 35-36 учредения на едно лице да му бъдат отпуснати обществени заплащания. И системата не е сензитивна, когато едно лице има 1-2-3-4-5 аргументи да получи обществени заплащания. В един миг се оказва, че сумите, които получава не са толкоз малки”, разяснява Дончев.
„ България е обществена страна, колкото може да си го разреши. Но има обстановки, когато обществената политика от лекарство се трансформира в отрова”, разяснява още вицепремиерът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР