Когато има наличие на държава, винаги остава следа. Това е

...
Когато има наличие на държава, винаги остава следа. Това е
Коментари Харесай

Емилиян Гебрев: Гешев на практика каза, че Русия е искала да ме убие заради Дунарит

Когато има съществуване на страна, постоянно остава диря. Това е тезата на притежателя на " Емко " Емилиян Гебрев, който беше набъркан в шпионския скандал с някогашния издател на в. " Дума " и ръководител на придвижване " Русофили " Николай Малинов от прокуратурата – в смисъл, че е бил оръжие на банкера Цветан Василев да вземе военния цех " Дунарит " и по-късно той да премине в съветски ръце.
Гебрев съобщи, че от изказването на зам.-главния Иван Гешев в действителност излиза наяве кой се е опитал да го убие преди 4 години. Той уточни, че става въпрос за думите по какъв начин било контрактувано в докладната бележка на Николай Малинов по никакъв метод " Дунарит " да не попадне в български ръце – през януари 2015 година. Този интервал е времето, когато законно разгласих желанието си да купя " Дунарит " и в края на 2015 година беше осъществено покушението против мен, моят наследник и шефа на " Емко ", съобщи оръжейният търговец. " Това го установи прокуратурата, аз не го споделям ", бързо добави Гебрев пред bTV, който напомни и по какъв начин самата прокуратура е установила, че съветски жители са стояли до него и сина му по времето, когато се счита, че е направено покушението. Припомнете си в този материал скандалната версия за какво казусът още не е развързан!
Защо се споделя " да не попада в български ръце " – аз какъв съм, да не съм от Луната, от Марс, продължи Гебрев и акцентира, че в продължение на 4 години 2 непознати компании водят всевъзможни каузи срещу придобиването на " Дунарит " от „ една българска компания ”. Надявам се новите обстоятелства и условия да ускорят следствието за покушението против мен, добави оръжейният търговец.
В Търговския указател написа, че притежател на " Дунарит " съм аз посредством „ Емко ”. Преди 20 дни съдът сподели на Търговския указател да впише нарастването на капитала – изтекоха всички законови периоди, това не се е случило. Кой може да го разпореди – Търговският указател да е над съда, попита риторично Гебрев. " Определена група хора и избрани компании, които не съществуват в правния мир, могат да го създадат ", акцентира оръжейният търговец, без да загатва имена. Припомняме обаче, че става въпрос за офшорката " Виафот ", която е свързвана с депутата от Движение за права и свободи. Той увери и, че е изкупил всички акции на оръжейния търговец. Гебрев описа и за свързаната с Цветан Василев компания " Кемира ", без още веднъж да я прецизира по име, която взела участие пред Агенцията по приватизация за придобиването на " Дунарит " още по времето, когато Цветан Василев беше мощният човек в КТБ – през 2005 година. Заради нея имам обвиняване, че трябвало да знам, че " Кемира " т.е. КТБ е купила " Дунарит " с " мръсни пари " – за какво, попита той. И съобщи, че Държавната консолидационна компания още не е признала, че си е получила 50-те милиона лв. преди 2 години и по тази причина още има запор върху " Дунарит ". Въпреки това заводът работел.
Относно обвиняването към Гебрев за пране на пари, той съобщи, че 2 години никой нищо не го е питал. " Нищо не се е трансформирало, единствено натискът и репресиите са по-фини ", добави оръжейният търговец.
" Надявам се страната най-сетне да се отбрани – когато отбрани сама себе си, ще отбрани и нас ", безапелационен беше Гебрев. И отхвърли в миналото да е виждал Николай Малинов, Леонид Решетников и Константин Малофеев. " С господин Цветан Василев нямам никакви взаимоотношения – това го изяснявам, само че никой не желае да го разбере и повярва ", съобщи Гебрев и акцентира, че се е виждал 4-5 пъти с Василев, най-много поради разногласието кой да вземе ВМЗ Сопот.
Ако бях на мястото на Борисов, щях да се интересувам от хора, които заплащат заплатите на 2000 служащи - той какво ще направи, е негова работа, приключи притежателят на " Емко ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР