Когато има желание за диалог, има и резултат. Когато няма

...
Когато има желание за диалог, има и резултат. Когато няма
Коментари Харесай

Земеделският министър: Голяма част от исканията на протестиращите са политически

Когато има предпочитание за разговор, има и резултат. Когато няма предпочитание за разговор, а единствено за митинги, е разумно да търсим различен път на мисълта за техните цели. Голяма част от настояванията на протестиращите са политически. Когато казваш, че си зле и смяташ, че оставката на министър и министър председател ще реши казуса ти, това води до разумни заключения, че настояванията ти са политически. Това разяснява в ефира на  министърът на земеделието и храните Кирил Вътев във връзка митингите на земеделците. 

Припомняме, че през днешния ден в 11 часа 26 земеделски организации, които не договарят с държавното управление, ще доведат членовете си пред Министерския съвет, с цел да желаят оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев. Тези организации се опълчиха на подозренията за тяхната легитимност с аргумента, че съществуват от 20 години и дават работа на 300 000 души. Протестиращите желаят да се удвои помощта за секторите " мляко ", " плодове " и " зеленчуци ", да отпадне таванът на " украинската помощ ", да отпаднат налозите върху дотациите, да се промени стратегическият проект, да отпаднат някои от административните тежести върху земеделците. 

Според Кирил Вътев не би трябвало да се угажда, а да се търси резултат. " 2023 година е била тежка за зърнопроизводителите, тъй като те засяха скъпа годишна продукция през 2022-ра, когато получиха и огромни облаги. Заедно с растежа на цените на зърнените култури, набъбнаха и тези на торове и препарати и всичко, което дефинира себестойността на заложената реколт " ”, сподели Вътев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР