Когато хранителния режим и движението не помагат, идва ред на

...
Когато хранителния режим и движението не помагат, идва ред на
Коментари Харесай

60% от възрастните и 30% от децата у нас - с наднормено тегло

Когато хранителния режим и придвижването не оказват помощ, идва ред на хирургическата интервенция

60% от възрастните и 30% от децата в България са с наднормено тегло. А крачката от наднормено до болестно е дребна, предизвестяват експертите. Когато хранителния режим, придвижването и общоприетото лекуване не оказват помощ, идва ред на хирургическата интервенция. Директорът на най-големия център за лекуване на затлъстяване в Германия - проф. Пламен Стайков е в страната ни, с цел да показва нов способ за битка с непотребните килограми. 



Йонка е една от пациентките, които ще се оставят в ръцете на проф. Пламен Стайков по време на демонстративните интервенции, които професорът ще извърши в София. Цялата си кариера проф. Стайков посвещава на оперативното лекуване на болестното затлъстяване.

" Този тип хирургия в последните 20 години доста се разрастна във всички страни, в целия свят. В България, за жалост, към момента не е доста прочут ", сподели проф. Пламен Стайков.

Потенциален риск от болестно затълстяване обаче, се крие за всеки един от нас, предизвестява проф. Стайков.

" С хирургията ние не лекуваме единствено тежестта, лекуваме и страничните заболявания, които се развиват въз основа на непотребните килограми. Високо кръвно, диабет, заболяване на ставите ", съобщи проф. Пламен Стайков.

В навечерието на 30-ия си рожден ден, на Полина Георгиева й омръзнало да се тормози дали столът, на който седи ще я издържи и дали номерът на обувки ще ѝ стане.

" Ти се затваряш вътре в себе си, не искаш да излизаш, не искаш да правиш нищо. Един пълен човек има освен физически проблеми, той има психически. Като са ме гледали, са ми казвали: " Спри да ядеш! ", " Много елементарно, да спреш да ядеш! ". Казвали са ми също: " Отиди да поспортуваш малко и всичко ще ти се оправи! ". Ходила съм на всевъзможни неща - на дебелариуми, на еднокринолози, на диетолози, пила съм хапчета, спазвала съм диети ", съобщи Георгиева.

Тогава Полина решила да се оперира - година и половина по-късно, тежи 88 кг, с 46 по-малко. Предстои ѝ обаче да отслабва и още.

" Можеш да си видиш скулите, което е най-невероятното нещо и както се смеем у дома, открих, че имам кости. Обикалам на всички места - изкачвам езера, планини, реки. Физически си доста по-добре, външно си доста по-красив, доста по-уверен и си благополучен ", каза Полина

Проф. Стайков припомня, че всичко е въпрос на здравословен метод на живот и воля./ Нова тв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: