Когато хаштагът #stayathome се появи в социалните мрежи миналия месец,

...
Когато хаштагът #stayathome се появи в социалните мрежи миналия месец,
Коментари Харесай

Този геймър милиардер изгради бизнес, устойчив на пандемия

Когато хаштагът #stayathome се появи в обществените мрежи предишния месец, след оповестяването на ограничения за изключително състояние в доста страни, предприемачът Мин Ланг Тан е бил квалифициран.

Предприемачът от Сингапур към този момент е поръчал изработването на плакати, отпечатани с надпис " остани у дома и играй " седмици преди вируса да доближи световните равнища на пандемия.

Блокирането на доста страна и надали е било добра вест за милиардерът, чиито 16 офиса и пет търговски магазина са главно в доста в страните, които са най-рано и най-силно наранени от огнището, в това число Китай, Южна Корея и Съединени американски щати, само че той знаел, че може да разчита на своите клиенти да се оправи с предизвикването.

" Геймърите са основани за това - да останат вкъщи и да играят ", сподели Тан пред CNBC Make It.

Stayhome компания

Тан е съосновател и основен изпълнителен шеф на световния колос Razer, който създава хардуер за видеоигри. Това е една от дребното компании, които съумяват да процъфтяват в опустошения бизнес пейзаж.

Razer към този момент бързо се разраства. Компанията била учредена през 2005 година от някогашния юрист и другар на Тан Робърт Кракоф.

Сега, когато доста хора остават вкъщи и търсят нови начини за развлечение, Тан сподели, че бизнесът процъфтява.

" В последно време, при цялата обстановка с ковид, можехме да забележим геймърската интензивност да нараства ", споделя Тан. " Всички са останали у дома и повече хора са онлайн от самото начало. "

Но освен компанията на Тан изживява напредък

Телекомуникационният колос Verizon регистрира 75% нарастване на потреблението на видеоигри след появяването на епидемията в Съединени американски щати. В края на март март се следят 1,2 милиарда изтегляния на мобилни игри, съгласно App Annie.

Само през предходната година световният пазар на игри набъбна с над 7%, с цел да генерира доходи от 148,8 милиарда $. До 2022 година се чака тази цифра да доближи 189,6 милиарда $.

" Играта се трансформира в занимателна алтернатива ", сподели Сахиба Пури, анализатор на Euromonitor International пред CNBC Make It. " През последните няколко години равнището на вложения, които виждаме да се вливат, се усили фрапантно. "

Етичен дълг

Междувременно Тан съобщи, че счита, че компанията има " етично обвързване " - да подкрепя напъните за битка с ковид. Razer смени някои от индустриалните си линии и даде обещание да подари един милион маски.

" Не е елементарно, само че част от възгледите ни са че просто вършим неща, които не са лесни... ние непрекъснато се стремим да създадем невъзможното ", сподели Тан.

Визията на Тан се хареса на вложителите, в това число държавните фондове на Intel и Сингапур Temasek и GIC, които през годините са подкрепили Razer в размер на 175 милиона $. Когато компанията стана обществена през ноември 2017 година, тогава Тан, на 40 години, завоюва купата на най-младия милиардер в Сингапур.

Други компании за игри следват пътя на Тан. Тази седмица трима американски бизнесмени оповестиха, че ще прибавят препоръки за сигурност в заглавията си. Рекламите, които ще се появят в Candy Crush Saga, в началото ще се съсредоточат върху тематиката: " Останете у дома. Спасете живот. "

" Ние сме компания от вида " спри си вкъщи ", в която се грижим за всички геймъри, които са у дома " сподели Тан. " Ние можем да се оправим с това. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР