Когато говорим за предпочитани за птици като домашни любимци, трябва

...
Когато говорим за предпочитани за птици като домашни любимци, трябва
Коментари Харесай

Топ 5 на най-социалните птици

Когато приказваме за желани за птици като домашни любимци, би трябвало да се оглеждаме за типове, които се нагаждат добре към човешкия хабитат, биват другарски настроени и кротки. Сближаването с сходни животинки е надалеч по-лесно, подсигурявайки, че привързаността е взаимно възприятие.

Не бихме желали птичка, която непрекъснато ще бъде уплашена, уплашена или нападателна. Не може да избегнем едно-две гризвания, несъмнено, само че минимизирането на риска стартира още от избора на типа птичка, който ще гледаме. Следват 5 от най-социалните птици.

Корела

 Корела също е обществена птица

Корелите са измежду най-социалните птици. Пленяващите, красиви корели се славят освен с нежните си окраски, само че и със способността си да се сближават с индивида. Произлизащи от австралийските земи, в днешни дни те са извънредно публикувани на всички места по света. Позволяват ръчно хранене и са отворени към любвеобилна среда. Не им пречи да са извънредно интелигентни, въпреки да не са способни да приказват. Корелите могат да имитират редица домашни звуци като звънец, телефон и микровълнова печка. Освен всичко казано, дребната им физика е единствено плюс, която ги трансформира в домашни любимци за апартамент.

Вълнист папагал

Това е един от най-популярните типове птици, избирани за домашни любимци. С подобаващата грижа и образование можете да създадете невероятни другари и мощно привързани любимци от тях. Те са дребни, лесни за обгрижване и даже могат да се научат да приказват. Представляват наслада за дребни и огромни с комичните си, високочестотни гласчета.

Какаду

 Ако търсите обществена птица, вземете какаду

Какадуто е по-голямо от гореспоменатите, което не му пречи да обича, да инициира връзка и да се привързва. Този тип няма нищо срещу да съпровожда стопаните си 24/7, в случай че е допустимо – знак за дълбоката връзка, която основават с хората. Ако имате планове новият ви любим да е какаду, подгответе си време, в което да социализирате с него. Занемаряването на връзката с тези животни ги довежда до меланхолия, проскубване и деструктивни държания.

Врабчов папагал

Това са доста обществени птици. Сладките, дребни папагалчета се любуват на относително огромна популярност, що се отнася до характерностите им на съвършени домашни любимци. Сравнително тихи са, само че търсят компанията на човек – огромни персони, поместени в малко телце. Способни са да научат някоя и друга думичка. Бъдете сигурни, че ще им обръщате внимание и ще отделяте време за интеракция, с цел да не се подтиснат.

Ара

 Ара е измежду най-социалните птици

Това е най-огромният папагал, обитаващ планетата Земя. Характерът на хиацинтовите ари обаче им е донесъл названието на нежните колоси – в цялостна диаметралност със заплашителните размери, те са благи и обществени същества. Обичат да се гушкат. Предизвикателство се оказва поместването им у дома, по тази причина по-малко хора са способни да се грижат за тях, само че притежателите на този тип споделят за невероятната връзка, която имат с пернатото.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР