Когато говорим за основни типове кучета, не се има предвид

...
Когато говорим за основни типове кучета, не се има предвид
Коментари Харесай

Вижте типовете кучета и как да ги обучавате

Когато приказваме за съществени видове кучета, не се има поради разделянето им по породи или пък по размери. Има се поради техният темперамент, тъй като точно от него зависи и методиката на образованието им.

Различните видове кучета научават командите по друг метод. Естествено и породите имат значение, заради което е добре, когато сте решили какво куче желаете да отглеждате, да научите повече информация и за породата му. Някои породи кучета са основани за да бъдат ловен кучета, други - овчарски, трети да са чисто декоративни кучета и т.н.

Подобно на хората обаче и кучетата се разделят на видове съгласно характера си. Известни са 4 вида - сангвиник, холерик, флегматик и песимист. Ето какво е значимо да знаете за тях, както и каква методика на образование и образование се употребява при всеки вид:

1. В групата на сангвиниците спадат уравновесените кучета, които надлежно са и най-лесно податливи на образование и дресировка. Много бързо запомнят дадените им команди и рядко вършат бели. Това са кучета, които менят настроението си относително бързо, само че точно това е плюсът им. Може за известно време да им стане скучно, само че след това незабавно стартират да усещат възбуденост. Има равновесие сред затормозяването и възбудата и точно заради този факт кучетата сангвиници са доста възприемчиви.

2. Към холериците спадат кучетата, при които процесите на възбудимост надвиват над затормозяващите. Това нормално са по-енергичните кучета, които са положителни най-много в осъществяването на команди, свързани с придвижване. Макар и не толкоз възприемчиви като сангвиниците, този вид кучета също се образоват относително елементарно. Просто е належащо малко повече самообладание.

 Куче

3. Флегматиците са инертните кучета и те са тъкмо противоположното на холериците. При тях затормозяващите процеси надвиват над възбуждащите. Макар и те да възприемат подадената им информация по-бавно, един път научили някои кучешки команди, те едва ли ще ги не помнят.

4. Меланхолиците са нормално страхливите кучета, които съвсем не се поддават на пълноценно кучешко образование. Те се учат доста постепенно, тъй като доста елементарно им омръзва всичко. Но пък са идеалният вид, в случай че желаете да си вземете куче, което по темперамент да прилича котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР