Когато говорим за хранене на куче, от значение са както

...
Когато говорим за хранене на куче, от значение са както
Коментари Харесай

Дневна доза храна за малките кучета

Когато приказваме за хранене на куче, от голяма важност са както неговата величина и възраст, по този начин и равнището на интензивност. Както знаем, палетата са извънредно игриви и любопитни.

Енергията, която изразходват, би трябвало да бъде възобновена някак, с цел да порастват те здрави и щастливи. Ето за какво е добре дребните кученца да одобряват храна с по-високо наличие на протеини и калории, които да набират нужните хранителни субстанции. Но каква би трябвало да е дневната доза храна за дребните кучета?

Върху всяка закупена от магазина храна за кучета би трябвало да има означение за вярната доза. Тя ще ви помогне по-лесно да се ориентирате в количеството храна по отношение на тежестта на вашия домакински любим.

Но не забравяйте, че това е единствено рекомендация, за оптимални резултати е добре да следите питателните привички на кучето, както и неговите персонални стремежи. Ако забележите, че то интензивно желае още храна, можете да предположите, че продължава да е гладно и има потребност от още калории.

В началото дребните разчитат напълно на майчиното мляко, с цел да си набират нужните хранителни субстанции. Това продължава до към втория месец. Захранването на дребни кученца с твърда храна обаче може да стартира още от първия.

За естественото развиване на техния организъм е целесъобразно храната да е богата на въглехидрати и протеини. Важно е и храната да е особено пригодена за кутрета. Препоръчваме висок клас храна и отбягване на всеобщите марки, които разчитат повече на реклама, в сравнение с качество.

Дажбата на дребните е добре да се разпределя три пъти на ден. След като кучето навърши половин година, можете да намалите храненията до два пъти на ден - заран и вечер.

 Хранене на малко куче

Един трик, с който ще предразположите кученцето да яде повече - прибавете малко топла вода в храната. Така гранулите за кучета ще омекнат и ще му е по-лесно да ги дъвче. Избягвайте млякото, защото то може да раздразни коремчето.

На пръв взор е сладко, когато кученцето се нахвърли на храната лакомо. Но даже да обичате пухкави кученца, не давайте в допълнение на животното, в случай че не е спряло да наддава или това става постепенно. Важно е дневната доза храна за дребните кучета да е рационална.

Наднорменото тегло при кучетата е причина за голям брой болести при кучетата. То може да аргументи деформиране на крайниците, които даже да наложат интервенция. Ако забележите, че животното наддава прекомерно доста, последователно намалете порцията храна, която му давате.

При хранене на дребни кучета не на последно място е от голяма важност консултацията с експерт. Вашият ветеринар ще ви помогне с най-точните насоки, ако имате съмнения.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР