Когато феновете на Левски чуят за Предраг Пажин, веднага си

...
Когато феновете на Левски чуят за Предраг Пажин, веднага си
Коментари Харесай

Предраг Пажин пред Nostrabet: Левски е този, който ще бутне Лудогорец от върха

Когато почитателите на Левски чуят за Предраг Пажин, незабавно си спомнят за един сполучлив сезон на отбора. Тогава сърцатият защитник бе стожер в отбраната на „ сините “ и е с голяма заслуга за постигнатия дубъл – спечелването на шампионската купа и Купата на България.

Днес Пажин продължава да живее в София, само че не се занимава с футбол. Въпреки това не пропуща мач на Левски и се радва, че тимът надигна глава.

В изявление за Предраг Пажин разяснява какви са възможностите на любимците му против Лудогорец в шампионата и за Купата, приказва за футболиста и треньора Станимир Стоилов и предвижда по кое време Левски още веднъж ще се бори за първото място.

- Г-н Пажин, по какъв начин видяхте Вечното дерби?
- Излишно е да разясня, откакто нямаше нито терен, нито условия за фубол. Съдията трябваше да приключи мача през първото пролувреме, само че не го направи поради хората на трибуните. Наистина доста почитатели бяха пристигнали, само че все пак реферът не направи услугата на футбола, тъй като и футболистите са хора, и здравето им е най-важно.

- Дори на подобен терен ЦСКА сътвори три чисти обстановки за гол. Защо Левски го позволи?
- Вижте, такива терени са непредвидими и всеки може да допусне неточности. Но Левски също можеше да вкара. Много тъпо, че теренът не бе добър, защото чаках Левски да успее да се надиграва сполучливо с ЦСКА.

- Все отново, какво Ви хареса в играта на Левски?
- Харесаха ми характерът и мъжкият футбол, който отборът показва с 10 души и при такива ненормални условия за футбол. Левски не разреши да проличи, че противникът има числено предимство.

- Вие бяхте централен бранител. Какво мислите за актуалните реализатори в сърцето на защитата?
- Имат качества и са положителни попълнения. Трима се борят за двете места, към този момент играят двама, само че нидерландецът постоянно влиза на промяна и поддържа конкуренцията. Трябва им обаче време, с цел да си подобрят синхрона, тъй като да вземем за пример не се построиха добре при една от обстановките на ЦСКА.

- Отборът на Левски се прави, само че още не е построен. Колко ще чакат левскарите за купа?
- Неприятно е, че минаха 13 години, само че дано гледаме напред. Сега е най-важно да оставят Мъри да работи и да направи най-малко още две селекции през лятото и другата зима. Той добре знае по какъв начин, защото не притегля нови на кг, а единствено там, където види, че би трябвало да попълня дупки.

- Способен ли е Левски да измъкне нещо от Лудогорец в неделя и да зарадва ЦСКА?
- Мачът стартира от 0:0 и макар че на „ сините “ ще им липсват осъдени титуляри, аз се надявам да не загубим. Левски върви по възходяща линия от октомври и към този момент е в положение да се опълчи на най-силния. Но, в случай че вземе точка или три, това не значи, че прави услуга на ЦСКА, въпреки че по този начин ще излезе. Левски играе постоянно за себе си и постоянно за победа, и преследва своите цели в шампионата, а те минават през постоянно печелене на точки. Дори и в Разград.

- Какви са възможностите на Левски против Лудогорец за Купата?
- Шансове имаме и за Купата, нищо че са два мача в полуфиналите. Важно ще бъде да отбележим гол в Разград и да реализираме резултат, който ще резервира възможностите ни за реванша, а и за трофея, даващ право на присъединяване в Лига на конференциите.

- Път за Европа има също посредством третото или четвъртото място в шампионата?
- По-трудно ще бъде да го създадем посредством третото, защото третият е пред нас с 6 точки, а подобен задатък за 9 оставащи мача е стабилен и е мъчно да бъде стопен. С четвъртия разликата е 4 точки, само че четвъртият ще отпадне от баражите, в случай че инцидентно Славия вземе Купата. Както и да погледнем на нещата, най-логично е Левски да хвърли всички сили в шампионата за Купата. Нея не сме я печелили към този момент 15 години.

- Г-н Пажин, кой ще стане първенец?
- Математически Лудогорец не е станал първи, само че ще стане и на доктрина през май. Правилната работа там води до тяхната надмощие и в този момент следва да завоюват рекордна купа подред.

- Възможно ли е Левски да бутне Лудогорец от върха през идващия сезон?
- За мен персонално няма да е изненада. Сигурен съм, че Левски ще се бори за купата и с треньор като Мъри всичко може да се случи. Лудогорец е над другите, защото има 25 равностойни играчи и неограничената финансова мощност им разрешава да вършат стойностни покупки когато и да е. Но виждам, че Лудогорец постоянно не играе на максимума на опциите си, защото очевидно там се преситиха на трофеи. Левски пък се съвзема и е гладен за триумфи. Силно се надявам, че Левски е тимът, предназначен да бутне Лудогорец от върха.

- Какво помните от сезон 1999/2000 със синия екип?
- Това е един от най-хубавите ми мемоари във футбола. Ние бяхме нещо като Лудогорец в този момент, единствено в случай че не искахме, тогава не биехме. Имах шанс да съм съотборник с огромни играчи като Мъри, Гонзо, Кривия, Илиян Стоянов, Митко Иванков, Саша Симонович. Бих споделил, че целият тим бе звезди. Имах привилегия да играя и пред най-вярната и отдадена аудитория. Имах също шанс треньори да ми бъдат Люпко Петрович и Димитър Димитров-Херо. Започнахме да мачкаме още през есента по нашите терени, а в Европа се представихме почтено против Ювентус със Зинедин Зидан в състава. Напролет бихме ЦСКА с кървавия гол на Гонзо и вдигнахме купата. Взехме и купата след 2:0 над Нефтохимик в Пловдив.

- Какъв футболист бе Мъри?
- С Мъри бяхме съквартиранти, защото деляхме една стая на лагерите. Освен че беше капитан, той бе и измежду водачите на оня отбор. Можещ и интелигентен състезател, и прецизен човек отвън терена.

- Личеше ли си, че желае да успее и като треньор?
- Още тогава забелязах, че усеща играта от вътрешната страна, както никой различен. Гледаше деликатно тренировките на Люпко и Херо, водеше си усърдно бележки. За мен не беше мъчно да предположа, че ще остане във футбола и като треньор.

- Какво е мнението Ви за треньора Станимир Стоилов?
- Това е един съумял експерт и аз се веселя, че съм играл дружно с него. Защото можеш да имаш лиценз, само че да не си оставил диря, а Мъри към този момент остави дълбоки дири, както в Левски, по този начин и в Казахстан. Сигурен съм, че няма да спре дотук. Предстоят му най-малко още 10 години в специалността, през които да подвига титли.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР