Когато фактите говорят, твърденията и фалшивите опорки мълчат. Вижда се

...
Когато фактите говорят, твърденията и фалшивите опорки мълчат. Вижда се
Коментари Харесай

Какъв е хърватският опит и готова ли е страната ни да приеме еврото

Когато обстоятелствата приказват, изказванията и подправените опорки мълчат. Вижда се от това, което управителят на Хърватската национална банка сподели, че година след влизането на страната му в еврозоната, действително те откриват единствено изгоди от участието си.

Някои от опорките, с които се плашат хората, в това число и от партии като БСП и " Възраждане ", които пък не участваха реално в дебата, не са правилни и цените не са се повишили.

Това съобщи пред NOVA NEWS депутатът от ПП-ДБ Деница Симеонова, разяснявайки неналичието на представители от Българска социалистическа партия и „ Възраждане ” в Комисията по европейски въпроси, в която шефът на Хърватската национална банка Борис Вуйчич представи мерките, които страната му е подхванала при въвеждането на европейската валута.

По думите ѝ от чутото на полемиката е станало ясно, че " България е на финалната права за влизане в еврозоната ".

 istock istock
" Изпълняваме три от четирите критерия. По последния - инфлацията, след диалози с Брюксел, Европейската централна банка и Европейска комисия, министър Василев има резултати, които може да покаже. Те ще може безапелационно да ни вкарат в еврозотата от 2025 г. От друга страна чисто техническата подготовка е извънредно значима. Най-основната осведомителна кампания трябва да се организира сега, в който имаме изясненост за датата за влизане и удостоверение за нея ", уточни Симеонова. 

Тя разяснява и тематиката с поисканото от ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски опрощение от  Кирил Петков, който съобщи, че " регулаторите са на ГЕРБ и Движение за права и свободи ".

" На никого няма да се извиняваме. Ние търсим на 100% политическа самостоятелност на регулаторите ", безапелационна е тя. 

Целия диалог гледайте във видеото. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР