Когато една жена навърши 40 години, в главата й започват

...
Когато една жена навърши 40 години, в главата й започват
Коментари Харесай

Има 5 разрушителни фрази, които дамите над 40 г. трябва да забравят

Когато една жена навърши 40 години, в главата й стартират да минават куп отрицателни мисли.
Те могат да бъдат толкоз обезкуражаващи, че да повлияят отрицателно на самочувствието й и да я доведат до меланхолия.  
Нещата, които една дама споделя за себе си, могат да окажат огромно въздействие върху живота и метода, по който се усеща. Затова е значимо да внимавате какво изричате по собствен адрес и да не позволявате казаното да унищожи самочувствието и достиженията ви.
Възрастта, компетентността, опитът, достиженията и тялото са част от вашата персона, която би трябвало да обичате и почитате.
Специалистите споделят, че има избрани изречения, които една дама над 40 несъмнено не би трябвало да споделя за себе си, с цел да избегне унищожителен резултат върху психическото и прочувственото си положение.
Днес ви разкрием единствено 5 от тях и ще ви дадем съвет с какво е по-добре да ги замените. 

Грешно: Аз съм прекомерно стара/млада за това
Правилно: Готова съм да опитвам нещо ново и да се развивам 
Никога не е късно да започнете нещо ново, даже и да сте над 40 години! Ограничавайки се до възрастта си, пропускате доста благоприятни условия. Вместо да мислите за цифрите в ЕГН-то си, се фокусирайте върху качествата, опциите и най-важното - желанията си. И в никакъв случай не се отхвърляйте, единствено тъй като се чувствате прекомерно остаряла или прекомерно млада!

Грешно: Не съм направила нищо изключително
Правилно: Гордея се с достиженията си и не преставам да се развивам 
Всеки човек има собствен личен житейски път и всеки прави доста дребни и огромни достижения по пътя си. Не се сравнявайте с другите и не очаквайте от себе си да сте съвършена! Оценявайте достиженията си и своята характерност! Всеки човек е неповторим и е значимо да намерите своето мястото в света! 

Грешно: Всеки би се справил с това 
Правилно: Гордея се с достиженията си и неповторимите си способности 
Хората, страдащи от синдрома на самозванеца, може да считат, че не са задоволително способени и че триумфите им са инцидентни. И може да са склонни да мислят, че всеки различен би могъл да се оправи със същата задача по-добре. Това обаче не е по този начин. Всеки има собствен личен набор от неповторими качества и опит и това, което за едни може да наподобява елементарно, за други може да се окаже непреодолимо затруднение. Затова е доста значимо да оценявате достиженията си и да признавате, че сте ги постигнали с помощта на труда и неповторимите си качества, а не инцидентно. 

Грешно: Не съм задоволително компетентна/умна/опитна/силна за това 
Правилно: Готова съм да се изучавам и развъртвам, с цел да стана по-уверена в себе си и по-компетентна 
Нито един човек не се ражда с цялостен набор от умения. Но всеки може да се учи и да пораства и в никакъв случай не е късно да стартира да го прави! Не поставяйте слабостите си под светлината на прожекторите! Вместо това работете върху тях, с цел да станете по-компетентна и уверена. Задавайте си въпроси, търсете отговори и не се опасявайте да пробвате нови и нови неща!  

Грешно: Аз съм дебела/тлъста
Правилно: Аз се обичам и се грижа за тялото си 
Оценявайте тялото си не по стандартите за хубост, а по това по какъв начин се чувствате от вътрешната страна. Всяка жена е красива по собствен метод. Вместо да се фокусирате върху несъвършенствата си, обърнете внимание на здравословния метод на живот и позитивното отношение към себе си. Грижете се за тялото си и го обичайте такова, каквото е!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР