“Когато един човек започне със заявката, че няма да спазва

...
“Когато един човек започне със заявката, че няма да спазва
Коментари Харесай

Проф. Евгений Дайнов: Гешев ще преследва цял списък с хора

“Когато един човек стартира със поръчката, че няма да съблюдава разделянето на управляващите, това значи, че той желае да вземе цялата власт. А когато един човек желае да вземе цялата власт, доста деликатно би трябвало да го слушаме, с цел да разберем какво той има намерение да прави с тази власт.
И ние разбрахме какво той има намерение да прави с тази си власт – той ни сервира цялостен лист хора, които ще преследва “. Това сподели пред БНР политологът Евгений Дайнов в коментар на изявлението пред Българска национална телевизия на номинирания за основен прокурор Иван Гешев от през вчерашния ден.

“Преподавам разделяне на управляващите, има си причина те да са разграничени. От триста години (от Джон Лок насам) правилото на разделяне на управляващите е изведен. Според Иван Гешев това е виждане на десния екстремист. Този човек или не е чел Българската конституция, където разделянето на управляващите е поставено като главен принцип, или ни оповестява, че няма никакво желание да съблюдава Българската конституция “, уточни Дайнов.

Според политолога Иван Гешев “няма визия какви са му конституционните пълномощия “:

“В изявлението той споделя – “моята работа е да ги задържам “. По конституция прокурорът не арестува. По конституция прокурорът е поръчител за законността на предварителното разследване. Той не ги знае тези неща, което го прави неприспособим да извършва длъжността, за която е номиниран – основен прокурор. Или ни оповестява, че няма никакво желание да ги знае тези неща... Той е поръчител на законността, той е поръчител на това, че нито вас, нито мен няма да ни бият по улиците, няма да ни затварят без съд и присъда. Той не може да си разреши да приказва такива неща и ние не можем да кажем, че той по този начин си приказва “, изясни още Дайнов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР