„Когато две съседни държави са искрени и честни една към

...
„Когато две съседни държави са искрени и честни една към
Коментари Харесай

Захариева: Турция може да разчита на искрената ни подкрепа

„ Когато две прилежащи страни са откровени и почтени една към друга, постоянно можем да намираме решения на всеки въпрос. Турция може да разчита на откровената ни поддръжка ”. Това съобщи министъра на външните работи Екатерина Захариева пред Йомер Челик, министър по въпросите на Европейски Съюз на Република Турция и основен договарящ с Европейски Съюз, оповестиха от Министерство на външните работи.
Челик е на работно посещаване в България.
За нас Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е извънредно значимо ”, съобщи гостът.
„ България ползва един стандарт към всички страни, кандидатки за участие – поощряване и подкрепяне в промените, които всяка страна би трябвало сама да извърши”, сподели министър Захариева.
Захариева и Челик разискаха откриването на напълно ремонтирания български храм в Истанбул „ Свети Стефан”. Желязната църква ще бъде тържествено отворена на 7 януари 2018 година, в деня на свети Йоан Кръстител.
„ Това е от тези доста положителни образци за етническа приемливост, които политиците е добре да даваме”, уточни министър Захариева и добави, че София е единствената столица на страна от Европейски Съюз, в която православен, католически, юдейски и мюсюлмански храм се издигат един до различен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР