Когато двама души се готвят да живеят заедно, това е

...
Когато двама души се готвят да живеят заедно, това е
Коментари Харесай

Обсъдете тези неща с партньора си, преди да започнете съвместен живот

Когато двама души се готвят да живеят дружно, това е огромна стъпка, предизвикателство и в същото време тръпка и наслада. Това е сериозен стадий в взаимния ви живот и несъмнено ще се отрази на прочувственото ви положение. Затова е значимо да сте готови. Ето защо е значимо да поговорите с колегата си,преди да предприемете тази значима стъпка:

1. Дългосрочни проекти.

Преди да заживеете дружно с половинката си, е добре да обсъдите дълготрайните си проекти, кой по какъв начин вижда бъдещето си - за себе си и взаимно. Дори да ви се коства, че е прекомерно рано за сходен диалог, значимо е да го проведете, с цел да не се окаже след това, че сте на напълно друга страница. И двамата би трябвало да знаете накъде отива връзката ви и какво да очаквате от нея. С други думи, отговорете си на въпросите планирате ли да се ожените да вземем за пример и да имате деца.

2. Пари.

Финансовият е един от най-важните въпроси в една връзка. Може и да си повтаряте, че любовта е най-важна, само че рано или късно парите и битовизмите навлизат в връзките ви и е добре да знаете авансово какво да очаквате. Една от най-честите аргументи за бракоразвод е точно финансовият фактор в едно семейство. Затова е доста значимо да познавате навиците на индивида насреща – дали е вид спестовник или обича да пръска пари за ненужни движимости. Също е значимо да обсъдите дали ще имате общ или самостоятелен бюджет – изключително в случай че двамата имате фрапантно разнообразни приходи.

3. Отговорности по семейството.

Освен в случай че единият от вас не е луд по чистенето да вземем за пример и държи да прави тази работа самичък, е значимо да обсъдите кой какво би могъл да прави у дома. Добра концепция е да си извършите лист със отговорности – кой ще готви, кой ще мие чиниите, кой ще чисти, кой ще пазари, кой ще изхвърля боклука и така нататък, като, несъмнено, можете да се редувате, в случай че прецените. Може и да ви звучи неуместно, само че рано или късно това може да се трансформира в мотив за фамилен скандал, тъй че за какво да не си го спестите?

4. Домашни любимци.

Поговорете си дали имате желание да си вземе домакински любим. Не, не всеки е последовател на тази концепция и обича животни у дома. Така че несъмнено не се подразбира, в случай че инцидентно си мислите по този начин. Особено в случай че единият е израснал с окосмен другар, а другият в никакъв случай не е имал, бъдете сигурни, че ще бъдете на друго мнение по този въпрос и тогава е значимо да ревизирате дали можете да постигнете някакво съглашение и кой от двама ви е подготвен да отстъпи.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР