Когато думите не са достатъчни - пригответе торта Рафаело за

...
Когато думите не са достатъчни - пригответе торта Рафаело за
Коментари Харесай

Кокосова торта Рафаело

Когато думите не са задоволителни - пригответе торта Рафаело за тези, които обичате

Необходими Продукти

● яйца - 10 бр.
● захар - 12 с.л.
● брашно - 15 с.л.
● бакпулвер - 1 бр.
● масло - 125 г
● ванилия - 3 бр.

за крема


● сметана - 500 мл
● масло - 125 г
● бял шоколад - 300 г
● изсъхнало мляко - 5 с.л.
● пудра захар - на усет

за сиропа


● захар - 1 ч.ч.
● вода - 1 ч.ч.

за украса


● кокосови стърготини
● бонбони - 12 бр.

Начин на подготвяне

Яйцата се разрушават със захарта на бухнал крем. Постепенно се прибавя пресятото брашно с бакпулвера и ванилиите. Накрая се прибавя разтопеното и охладено масло. Разбърква се деликатно. Разделете сместа на 4 елементи. Изпечете всяка част във форма (25 см), застлана с хартия.

Печете на 180 градуса към 10-15 минути (не ги препичайте). Оставете да се охладят. Сварете сиропа със захарта и водата и го оставете да изстине изцяло. Хубаво разбийте сметаната. Към нея прибавете мекото масло и продължете да разбивате до гладкост.

Разтопете шоколада на водна баня. Свалете от котлона и към него се прибавя сухото мляко. Разбъркайте добре и когато се охлади, го прибавете към сметаната. Разбъркайте с миксер до хомогенна примес.

Сглобете тортата, като поставите един блат в поднос. Сиропирайте и намажете с част от крема. Покрийте с втори блат, отново намажете с крем и продължете по същия метод, до момента в който подредите всички блатове.

Цялата торта намажете с крем и поръсете с кокосови стърготини. Украсете с бонбоните Рафаело и сложете в хладилника. Преди консумация, извадете тортата 10-15 минути на стайна температура.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР