Когато дните на почивката ни са преброени, искаме да ги

...
Когато дните на почивката ни са преброени, искаме да ги
Коментари Харесай

Защо да посрещнете Нова година в Банско?

Когато дните на почивката ни са преброени, желаеме да ги наситим с колкото се може повече прекарвания. Това в най-голяма степен важи за Нова година. Подготовката за този значим празник е предизвикателство и няма да съжалявате, в случай че изберете да го посрещнете в планински курорт.

В полите на Пирин има място, където можете успешно да съчетаете ски със спа отмора. Ако търсите в Банско хотели с басейни , петзвездният Лъки Банско СПА & Релакс е точният избор за мечтаната зимна почивка.
Луксозно настаняване и новаторски спа център

Можете да съчетаете доста приятни и потребни неща, откакто извършите своя избор сред наличните в Банско хотели с басейни. Отличният спа център на Лъки Банско ви дава опция за пълностоен отдих, като комбинирате планински спортове и здравословни водни процедури.

Петзвездният хотел предлага идеални условия за пълностоен отдих. Настаняването е в първокласни студия и жилища, а измежду преимуществата е практичното съчетаване на удобната конюнктура с кухненски бокс. Той е оборудван с керамични котлони, микровълнова фурна, кафе машина, тостер, термокана, посуда за готвене и хранене.



Със своите 28 функционалности и съвременни уреди спа центърът Ви дава опция да релаксирате, да се преборите със здравословен проблем или да намалите напрежението. След рисково втурване по пистите потапянето в топлия басейн носи огромна приятност. Единственият в Банско био басейн е с непрекъсната температура 33 градуса. Не бива да пропускате опцията да се потопите и в дребен басейн със соли от Мъртво море.



Спа центърът дава невероятни благоприятни условия за хидротерапия, като джакузи, шокова вана, противоположен, авантюристичен и ходромасажен душ. В съвременна лечебна вана разполага може да се комбинират перлен, вихров и тангенторен масаж.

Желаещите да укрепят здравето си могат да употребяват и солна стая, построена напълно от тухли от хималайска сол. Халотерапията работи доста добре на дихателната система, а престоят в релакс зоната е  добра антистрис терапия.

След като сте дишали на воля чист въздух и сте се спускали по ски пистите, можете да се сгреете в сауната. Спа зоната разполага с няколко сауни, парна баня и хамам.

В СПА центъра приятните и потребни процедури не са предопределени единствено за възрастни. Децата доста се забавляват в басейните, а лечебните разтривки и някои от предлаганите лечения също са подобаващи за тях, даже и да нямат здравословни проблеми.

Освен първокласно настаняване и чудесно спа, Банско предлага и елегантни заведения за хранене с европейско гурме меню за Новогодишната нощ.


Отлични ски писти и съоръжения
Пирин е една от най-красивите планини в България, а Банско е прочут със ски пистите си. Доказателство за престижа на курорта като ски дестинация са професионалните международни купи и шампионати по зимни спортове, които се организират годишно там. Ако изберете да празнувате в Банско, имате късмет да започнете годината с обичаните си снежни занимания.

Стръмните и полегати скатове, снежната зима и чудесно поддържаните уреди основават съвършени условия за ски и сноуборд. Когато преваляванията от сняг са значителни, в Банско се задържа непрекъсната снежна завивка към три метра. При суха зима, пистите се подсигуряват от машини за неестествен сняг. Средната температура в Банско през януари е -1,9 С°.

Курортът разполага с голям брой писти, които предоставят  условия за упражняване на любителски и професионален ски спорт. Туристите могат да употребяват 21 разнообразни писти и ски пътища, свързани между тях в мрежи с друг надолнище.



Изградената мрежа от влекове и ски лифтове е добре уредена, като са употребявани съвременни уреди и технологии. В допълнение, скиорите и сноубордистите могат да употребяват лифтове под формата на гондоли, 2, 4 и 6-седалкови лифотве, елементарни и детски влекове.

Пистите са чудесно поддържани и обезопасени при съблюдаване на най-високите международни стандарти. Банско предлага благоприятни условия за всички фенове на снежните спортове – пистите са от рискови до подобаващи за изцяло начинаещи.

Сред най-лесните и безвредни писти са: Плато 1, Шилигарник 1 и 2   и Коларския ски път на Банско. Средно сложни писти са: Бъндерица, Балканиада, Тодорка и други Най-опитните и рискови скиори могат да се спуснат по пистата „ Томба “ и нейния „ Ръкав “ – най-тежкия и провокационен ски път в курорта.

Лъки Банско предлага ново потомство зимен и ски туризъм, като предлага специфични пакети за ски в Банско. Домакините обезпечават безвъзмезден превоз до първата станция на лифта, закупуване на карти на място на рецепцията на хотела. Могат да се създадат резервация за ски и сноуборд екипировка и уроци с квалифицирани учители непосредствено през уеб страницата на хотела. Сред услугите за гостите е особено оборудван ски дрешник с нагреватели.

Източник на изображения: luckybansko.bg

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР