Когато Дейв Лонг стартира Orangetheory през 2010 г. с двамата

...
Когато Дейв Лонг стартира Orangetheory през 2010 г. с двамата
Коментари Харесай

Бизнесменът, който създаде фитнес марка за милиарди дава три съвета за успех

Когато Дейв Лонг започва Orangetheory през 2010 година с двамата си бизнес сътрудници, Елън Латъм и Джеръм Керн, една от първите му мисли била: " Как ще използван тази идея към франчайзи? ".

" Тъй като продуктът имаше отзив измежду толкоз доста клиенти още на ранен стадий, имахме увереността, може би даже несъразмерна убеденост, че в случай че успеем да разберем оперативния модел, ще имаме в действителност огромен късмет за триумф във франчайзинга ", споделя Лонг.

И тримата създатели желали да основат нещо особено за бъдещите притежатели на франчайз - нещо, с което те могат да се гордеят.

" Приехме го доста персонално ", споделя Лонг. " Някой се регистрираше и влагаше пари, време и живот зад марката, тъй че в действителност искахме да дадем приоритет на техния триумф. "

Сега, 13 години по-късно, Лонг разсъждава пред  върху някои от основните фактори, които са помогнали на него и неговите сътрудници да повдигнат Orangetheory до марка за милиарди долари. От потреблението на данни и основаването на просвета на оптимизация и съдействие до построяването на мощен екип и поощряване на общността, ето какво споделя Лонг:

Комуникация

Според Лонг преди всичко триумфът на марката се дължи на ръководството на бизнеса, а идващ стадий на неговото усъвършенстване.

" Мисля, че се справихме в действителност добре в основаването на тази просвета на оптимизация и съдействие. С други думи, създадохме условия за доста повече връзка. Дори в първите дни имахме Slack канали, телефонни позвънявания и персонални срещи, тъй че противоположната връзка непрестанно течеше. Прекарахме доста време в наблюдаване, диалози и обобщаване на главните области на усъвършенстване ", споделя той.
 Бизнесменът, който купува крайбрежен хотел в Хърватия, с цел да могат неговите 200 чиновници да почиват гратис
Бизнесменът, който купува крайбрежен хотел в Хърватия, с цел да могат неговите 200 чиновници да почиват гратис

През 2008 година той мести компанията от Съединени американски щати в родния си град Сисак

Ще има доста хрумвания, само че какво е в действителност потребно за бизнеса? Какво може да се мащабира?

" Мисля, че в случай че сте франчайзополучател, би трябвало да бъдете спокойни да споделяте мнението си, изключително в случай че сте част от по-ранна марка ". 

Изградете мощен екип

" Инвестирахме 13 години в намирането на най-хубавите треньори в света, осигурявайки им в действителност ужасно място и по-късно продължихме да ги развиваме, с цел да бъдат все по-добри и по-добри ".

Според него фитнесът е един от най-трудните артикули за управление и постигане до наистина положително равнище.

" Тъй като имаме тази основа, това ни разрешава да вършим нововъведения и да предоставяме многообразие с марката. Начинът, по който тренировката се трансформира всеки ден, само че не се отклонява от науката за нея - към момента получавате резултати, макар че не вършиме безусловно същото ".
 Бизнесменът Йосеф Лиокумович купи съветския бизнес на немската верига OBI единствено за €10
Руският бизнес на най-голямата верига " направи си самичък " в Европа беше продаден не за €100 милиона, а за €10

Това се споделя отстъпка в цената

Поддържайте общността - клиенти и треньори

Всяко студио има своя лична общественост, където членовете се поддържат и треньорите поддържат членовете. Най-голямото предизвикателство за хората, превръщащи упражненията в метод на живот е да запазят навика си.

Така че, в случай че ще пътуват и спрат да упражняват, е допустимо те да спрат да упражняват изцяло. Това в действителност е една от най-големите аргументи хората да се откажат от рутинните си извършения, а целта на Orangetheory е да помогне на хората да останат поредни.

" Когато мисля за Orangetheory или други компании за услуги, мисля, че общността е в действителност значима за всички ни и особено значима за нашата компания ".
 Джеф Безос е предприемачът на десетилетието
Джеф Безос е предприемачът на десетилетието

Джак Ма и Илън Мъск са надлежно на второ и трето място

Orangetheory Fitness е франчайз на американско бутиково фитнес студио. Първото студио е основано във Форт Лодърдейл, Флорида през 2010 година Към 2023 година Orangetheory Fitness има над 1500 студиа в 50 американски щата и 24 страни. От основаването си през 2010 година веригата се уголемява, надхвърляйки 1 милиард $ продажби в цялата система през 2018 година Към 2020 година веригата има над един милион членове.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР