Когато човек си планира почивката, Азия обикновено не е сред

...
Когато човек си планира почивката, Азия обикновено не е сред
Коментари Харесай

20 места в Азия, които всеки трябва да посети

Когато човек си възнамерява почивката, Азия нормално не е измежду първите места, за които се сеща. Континентът ни се коства някак отдалечен и много непознат. Въпреки това там има изумителни места, които несъмнено си костват да бъдат посетени.

1. Манастир Тигрово гнездо, Бутан

Известен още като Тактсанг, манастирът е построен върху канара на 900м над котловина Паро. Според легендата, преди 1300 години Гуру Ринпоче се появил на гърба на летяща тигрица и оказал помощ на бутанците да одобряват будизма.

Мястото е неповторимо със своето местонахождение и панорама, които ще ви оставят без мирис.

2. Сием Реап, Камбоджа

Сием Реап е столицата на едноименната провинция в Камбоджа. Една от най-известните забележителности там е храмовият комплекс Ангкор Ват. Има обаче още доста други храмове, както и музеи, Стария пазар и Камбоджанското културно населено място.

Въпреки всичките си туристически атракции, Сием Реап не е претъпкан и можете умерено да поемете от културата и навиците на локалните.

3. Природен резерват Бокео, Лаос

Разположен в провинция Бокео в Лаос, този резерват е основан за опазването на черния гибон – останали са по-малко от 2000 индивида в дивата природа. Туристите могат да следят гибоните по време на специфична 3-часова обиколка. Подобно преживяване няма да намерите на никое място другаде.

4. Куала Лумпур, Малайзия

Столицата на Малайция е необикновено място. Архитектурата е извънредно разнообразна, а едни от най-посещаваните места са Чайна Таун, кулите Петронас, пещерите Бута и Централния пазар.

Градът разполага с още доста забележителности, които си коства да бъдат видени. Притежава хубостта на остарялото – обичайни здания до съвременни небостъргачи.

5. Залив Халонг, Виетнам

Като част от Списъка на международното културно и естествено завещание на ЮНЕСКО, този залив е просто удивителен. В него са ситуирани повече от 3000 острова, а към 1600 души живеят в плаващи села. Най-вълнуващото премеждие за туристите е водната обиколка.

6. Данксия, Китай

Тези красиви пейзажи са неповторими по рода си. Образуват се от червен пясъчник и мощна ерозия. През 2010г са включени в листата на ЮНЕСКО. Името пък се превежда като „ розов облак “ и идва от планината Данксия – най-яркият образец за този несравним релеф.

7. Селото на дъгата, Тайван

Преди няколко години, 87-годишен деец, прочут като Дядо Дъга, стартира да рисува по стените, вратите и земята в дребното си село, покрай Тайчунг, Тайван.

Всеки ден той рисувал по малко, до момента в който най-после селото не замязяло на цяла картина от пъстри цветове и рисунки. Гледка, която си коства да видите онлайн.

8. Тадж Махал, Индия

През 1632г император Шах Джахан стартира градежа на пантеон в памет на обичаната си брачна половинка Мумтаз Махал. Най-бляскавият монумент на монголската архитектура е приключен през 1648г и разполага с прелестни градини, символизиращи парадайса на земята.

9. Великата китайска стена, Китай

Най-дългата издигната от индивида конструкция е служила за защитна стена. С дължина 6900км, това е извънредно достижение за китайците. Много елементи от стената са развалени или разрушени. Най-добре е да я видите в Цинхуандао или Пекин.

10. Парк Шинджуку Гьоен, Япония

Красивият парк се намира в Токио. Изграден е през 1772г, само че настоящето му разположение датира от 1906г. Градината има повърхност 58.3 хектара и побира повече от 20 000 дървета. В зимната градина пък са изложени 1700 типа тропични и субтропични типа растения.

11. Долината на лешоядите, Монголия

Йолин Ам е дълбока котловина, неповторима с това, че е покрита от пълен лед. Освен това се намира в пустинята Гоби. Понеже е много дълбока и стръмна, долината е като оазис измежду пустинята и постоянно е много прохладна.

12. Военният музей, Южна Корея

В някогашната щабквартира на корейската войска има шест изложби и повече от 13 000 разказващи за предишното експоната. Забележителен взор към другите обстановки, през които са минали бойците по време на Корейската война.

13. Бали, Индонезия

Слънце, надълбоко синьо море и красиви плажове. Бали се е трансформирал в нарицателно за тропически парадайс.

Освен плажовете, може да посетите и многото пещери и храмове, с цел да се потопите в историята и културата на този необикновен остров.

14. Хонконг, Китай

Ако търсите идеалното място за шопинг, няма по-добро от Хонконг. За дизайнерска мода посетете комерсиалния център Лендмарк. Има и извънредно доста улични пазари за всевъзможни неща. Можете да пазарувате до пристъп.

15. Чаена ферма Даехан Дауон, Южна Корея

В Посон се намира най-голямата чаена ферма в Южна Корея. От нея идва 40% от зеления чай в страната. Красивият пейзаж от чаени полета е гуляй за очите.

16. Делтата на река Меконг, Виетнам

Река Меконг е жизненоважна за локалните, които разчитат на нея за поминъка си. Там можете да откриете общо взето всеки тропически плод, за който се сетите. Плавайки по реката, гледката е неповторима. На доста места може да слезете от лодката и да посетите смайващи градчета и храмове. Дружелюбните локални хора ще ви приветстват както никой различен.

17. Патонг, Тайланд

Патонг е главният туристически курорт в Пукет, както и центъра на нощния живот и шопинга в провинцията. Нощно време можете да посетите стотици заведения за хранене, питейни заведения и нощни заведения.

18. Езеро Пхева, Непал

Това е второто по величина езеро в Непал. Намира се покрай храма Тал Барахи. От там можете да поемете и към Покхара, вторият максимален град в Непал и център на туризма в страната.

19. Банауе, Филипините

Банауе е малко градче във Филипините, известно с оризовите си тераси. Те са били направени ръчно преди доста години и през днешния ден са предпазени от ЮНЕСКО. Вероятно сте ги виждали безчет пъти на фотоси и видео, само че нищо не може да ви приготви за това, което ще изпитате онлайн.

20. Шведагон, Мианмар

Шведагон е най-голямата, най-свещената пагода в Мианмар. Наричана още Златната пагода, тя е висока 98м и покрита със злато и 7000 скъпоценни камъка. Смята се, че е на 2500 години, само че няма оживели мемоари за градежа й. Величествената постройка е една от най-забележителните в цяла Азия.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР