Когато човек си купи нещо скъпо, иска то да работи

...
Когато човек си купи нещо скъпо, иска то да работи
Коментари Харесай

Жилетката, която променя футбола

Когато човек си купи нещо скъпо, желае то да работи безупречно. Това в цялостна степен важи за футболните клубове, които в последно време обезумяха и пръскат стотици милиони за новите си звезди. И е разумно да наблюдават изкъсо всеки подробност, обвързван с тях.

Тук на помощ идват новите технологиите. Дори по-скромни отбори - да вземем за пример " Уест Бромич Албиън " - влагат съществено в най-съвременните датчици и програмен продукт за разбор на данните.

Треньорският щаб на отбора употребява системата Catalyst Sports' OptimEye S5 - 12 самостоятелни датчика, ситуирани върху специфична жилетка. По време на подготовка те обезпечават голям набор данни в действително време.

" Получаваме цялостна информация за придвижването на съответния състезател - скоростта, дистанцията, ускорението, промяната в посоките. Това е цялостна и доста потребна картина на моментното му положение ", изяснява треньорът по физическа подготовка на " Уест Бромич Албиън " Матю Грийн.

-->

Любопитното е, че се употребява местна система за позициониране, а не GPS (глобално сателитно позициониране). Това стана благодарение на инфраструктура, авансово конфигурирана на терена. " Благодарение на връзката сред сензорите и приемниха данните се появяват на преносимите компютри ни тук и в този момент ", удовлетворен е Грийн.

Предвид минималните разлики и убийствената конкуренция във Висшата лига, анализът на представянето е от голямо значение при избора на тактичност и се употребява даже от най-консервативните мениджъри. Освен това тези системи предотвратяват травми и са от изгода при възобновяване.

На този стадий те са използвани единствено в тренировките, само че с развиването си неизбежно ще се трансфорат в част и от самите мачове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР