Когато човек иска да си вземе за домашен любимец куче,

...
Когато човек иска да си вземе за домашен любимец куче,
Коментари Харесай

Характер и поведение на боксер

Когато човек желае да си вземе за домакински любим куче, нормално се стопира на порода, която му харесва като външни дадености и обща информация за нея.

Добре е обаче да бъде в детайли осведомен с нрава на съответната порода, тъй като взаимното общуване с лаещите четириноги значи отговорност и доста часове работа по социализацията и възпитанието им, по образованието.

Те са значими, с цел да може животното да се държи съответно в средата, която ще населява и измежду членовете на фамилията, измежду които ще живее. Какъв е характерът и темпераментът на един боксер?

Трябва да се има поради изискването, че всяко животно е характерност, както и всеки човек, и оттова да се подходи към общото за породата боксер.

Това куче има забавно минало, което го показва като самоуверено и бойко животно, за което способства и впечатляващият му външен тип и страховито изражение, наред с атлетичното телосложение. Затова мястото му в групата на кучетата - пазачи е напълно разумно.

Противно на упованията, зад мрачното изражение се крие радостен манталитет на животно, което постоянно е в въодушевление за игри и лудории, без значение от възрастта. Боксерът ще бъде благополучен, в случай че стопанинът има повече свободно време, с цел да играе с него, а разходките всеки ден са наложителни.

Възможно е животното да стане безотговорно, в случай че бъде оставяно дълго време единствено и да пострада покъщнината, по тази причина образованието на боксера в смирение е наложително освен в случай че се отглежда в апартамент, само че и в случай че е дворно куче, което би могло да гони други домашни животни в къщата или у съседите.

 Боксер

В взаимното общуване може да се чака, че боксерът ще прояви качествата си примирителност, смирение, просветеност, дарба да се схваща с деца, изключително по-големи на възраст и да играе с тях. Прекалената му влюбчивост и предпочитание за игри от време на време са натрапчиви, само че е допустимо да бъдат елементарно обуздавани, в случай че стопанинът се употребява с емфатичен престиж пред домашния любим.

Темпераментът на боксера е същинска амалгама - деятелен, палав, деликатен, сензитивен, смел, предан, занимателен и доста други. Някои боксери са плахи, други са напряко нападателни кучета, само че всичко това зависи от образованието, което стопанинът ще им даде.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР