„Когато четеш мотивите за вота, всички те са основателни, но

...
„Когато четеш мотивите за вота, всички те са основателни, но
Коментари Харесай

Българинът живее въпреки държавата, а не благодарение на нея

„ Когато четеш претекстовете за вота, всички те са основателни, само че кучето се крие другаде, че има няколко насочни гледни точки, като да вземем за пример каква е средата, в която този закон се основава, какво е публичното въодушевление ". Това сподели в изявление за предаването „ Денят стартира " по Българска национална телевизия политическият психолог Антоанета Христова, във връзка наложеното от президента несъгласие на Антикорупционния закон.
„ Българинът се ражда с убеждението, че всичко става по втория метод в тази страна. Не е ясно, по какъв начин се провежда система, за която по принцип се смята, че не работи добре и по какъв начин се реализира консенсус по нея.Темата допуска доста говорене и циклене без добър резултат. Обществото не е готово да реагира съответно на тематиката "корупция ". От другата страна, политиците не са подготвени да погледнат сполучливо тематиката от горната страна. Въпросът е, работят ли институциите у нас, които се занимават с битка с корупцията и какъв е контролът над тях, разяснява Христова.
Според политическия анализатор Росен Карадимов, на последното съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност е бил пропуснат златен късмет за логичен спор по тематиката.
„ Корупцията отчетливо попада като един от отчетливите проблеми в публичното схващане. Българинът в прочут смисъл живее макар страната, а не с помощта на нея ", уточни Карадимов.
„ Корупцията е на две равнища - битово и висше политическо равнище, което доста нервира хората. Мнозинството ще преживее много тежки моменти през идващите шест месеца. Заради обстоятелството на председателството прожекторите се обръщат към нас ", разяснява още Росен Карадимов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР