Когато били тийнейджъри, Зилке криела от брат си Холгер, че

...
Когато били тийнейджъри, Зилке криела от брат си Холгер, че
Коментари Харесай

Синът ни е гей, а дъщеря ни - лесбийка

Когато били младежи, Зилке криела от брат си Холгер, че ѝ харесват девойки. А Холгер криел от нея, че се влюбил в един собствен съученик. Родителите Бригите и Бернд подозирали, че синът им има хомосексуални пристрастености, само че не го разпитвали. Дошло им обаче като гръм от ясно небе, когато щерка им разкрила, че е лесбийка.

Историята на едно неизмеримо семейство

Срещаме фамилията в уютния дом на Зилке в Кьолн: Зилке и нейната партньорка Ивон с 14-годишната им щерка Леа, братът на Зилке - Холгер, както и техните родители Бригите и Бернд. Всички те с удоволствие описват историята на невероятното си семейство.

Холгер си спомня, че преди време решил да признае хомосексуалността си още преди да навърши пълноправие. Изненадан бил, че когато разкрил истината, фамилията му реагирало относително умерено. "Майка ми се разплака, само че сподели, че и без друго го подозирала. След което топло ме прегърна. Баща ми беше по-сдържан - трябваше му известно време, с цел да свикне с тази вест ", споделя Холгер.

"Да, не бях квалифициран, въпреки че години наред бях следил по какъв начин синът ми предпочиташе да си играе с кукли ", споделя бащата. Искало му се Холгер да тренира футбол или тенис, само че момчето не проявявало никакъв интерес към спортните занимания. За разлика от сестра му Зилке, която напряко обожавала футбола.

Бащата си спомня по какъв начин изначало мислел, че хомосексуалността на сина му е някакъв "младежки каприз ", който все в миналото ще отмине. По-късно обаче видял по какъв начин детето му страдало от несподелената обич към един съученик. "Тогава ми стана ясно, че нещата са доста по-сложни, в сравнение с си мислех ", споделя Бернд.

След като синът им разкрил своята хомосексуалност, двамата родители потърсили съвет в кьолнска ЛГБТ-организация. Там се срещнали с професор от Бон, който имал три хомосексуални деца. "Без неговите препоръки щяхме да продължим да се заблуждаваме, че това е някаква болест, от която синът ни може да бъде оздравял ", споделя майката Бригите. Днес синът ѝ е на 40 години, имал е към този момент няколко сътрудници, като последната му връзка е траяла осем години.



Холгер и Зилке

Година откакто брат ѝ разкрил своята хомосексуалност, Зилке срещнала родителите си със своята другарка. Истински потрес за майката и бащата. Днес те към този момент имат две внучки: Леа е на 14 години, а Юлия още няма два месеца. И двете деца са заченати посредством изкуствено оплождане.

Съучениците и приятелите на Леа знаят, че момичето си има две майки. И това въобще не ги смущава. "Спомням си обаче по какъв начин реагира преди време една другарка. Когато за пръв път споделих с нея, че си имам две майки, тя беше потресена и ми сподели, че е подготвена да ми помогне с каквото може. Бях сюрпризирана от реакцията ѝ. Та аз нямам потребност от помощ, изцяло щастлива съм ", споделя Леа. И не може да се нарадва на дребната си сестричка.

Майката на Зилке и Холгер е уверена, че родителите овреме виждат другостта на детето си. Но не всички реагират съответно. "И ние се опитвахме да отучим Холгер от игрите с кукли. Но количките и самолетите въобще не го интересуваха. Не сме си мислили обаче, че ползата на щерка ни към футбола е белег за хомосексуална пристрастеност ", споделя майката.

"Щастливи са, тъй като ги одобряваме такива, каквито са "

Бригите и Бернд обичат децата си повече от всичко. "Само бих им поискал по-лека орис, тъй като макар че страната и обществото като цяло са толерантни към хомосексуалните, към момента има прекалено много хора, които таят предразсъдъци ", споделя бащата.

А майката прибавя, че таман хомосексуалността на децата е сплотила фамилията още повече. "Нашите деца са извънредно деликатни и откровени - и ни дават доста любов. От никого не крием, че синът ни е гей, а щерка ни - лесбийка. И двамата са щастливи, тъй като ги одобряваме такива, каквито са. А и по какъв начин да е другояче - та нали са ни деца ", споделя Бригите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР