Когато беше Великото Народно събрание застъпвах становище, че България трябва

...
Когато беше Великото Народно събрание застъпвах становище, че България трябва
Коментари Харесай

Проф. Георги Марков: Ние като народ имаме носталгия към силната ръка

Когато беше Великото Народно заседание застъпвах мнение, че България би трябвало да бъде президентска република, тъй като 240 души носят групова безнаказаност. Ние като народ и освен ние - в Източна Европа, има една носталгия към мощната ръка, когато виждаш един човек да дава отговор за народа, виждаш ли мощна ръка, значи в страната ще има ред. Това съобщи в " Офанзива с Любо Огнянов " по Канал 3 историкът проф. Георги Марков.

Запитан дали неговият Комитет за национално помиряване и единство ще прерасне в партия, проф.Марков съобщи: " Знам, че има подозрения, тъй като и Симеон направи придвижване, и Бойко от придвижване направи партия. Но ние не се борим за власт, желаеме помиряване, единство. В Комитета е писателят Антон Дончев, капитан Петко Войвода, нашият огромен артист Васил Михайлов, Цветана  Манева ", изясни историкът.

Той посочи, че има нетърпимост към партиите, тъй като е от офицерско родословие. " На латински има една мисъл - едни живеят за политиката, други - от политиката. За страдание множеството от актуалните политици се обогатяват от политиката ", установи проф. Марков.

Той обясни, че Сдружението е самодейност за единство. " Ние сме изработили от 3-4 години национални цели и цели.  Вероятно на 20 октомври Сдружението за самодейност за единство ще свика събор за единство. Обръщението на президента е по линия на комитета, който аз оглавявам. Ще се реши кой да бъде поканен ", уточни проф. Георги Марков.

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР