Когато антиислямистът Герт Вилдерс спечели най-много гласове на холандските избори

...
Когато антиислямистът Герт Вилдерс спечели най-много гласове на холандските избори
Коментари Харесай

Неуспехът на Вилдерс създава неприятности за крайната десница в Европа

Когато антиислямистът Герт Вилдерс завоюва най-вече гласове на холандските избори предходната година, неговият пробив беше общопризнат като предвестител на това по какъв начин крайната десница може да завземе властта в Европа.

Но четири месеца по-късно той остава изолиран, като главните партии в Холандия свиват редиците си, с цел да принудят неговата Партия на свободата да се откаже от премиерството като цена за присъединение към съдружно държавно управление.

„ Любовта към моята страна ... е по-голям от личната ми позиция “, сподели Вилдерс, признавайки провалянето си предходната седмица.

В целия Европейски Съюз гласоподавателите гласоподават във все по-голям брой за ултранационалистически, архиконсервативни и ксенофобски партии. Самата европейска народна власт е изправена пред лакмусов тест през юни, когато всички 27 държави-членки организират избори за Европейски парламент.

Холандският опит обаче акцентира една от трайните характерности на комплицираната и фрагментирана демократична система на Европа:...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР