Когато 26-годишният пловдивчанин Иван Иванов разбрал, че е загубил портфейла

...
Когато 26-годишният пловдивчанин Иван Иванов разбрал, че е загубил портфейла
Коментари Харесай

Полицаи върнаха портфейл по куриер

Когато 26-годишният пловдивчанин Иван Иванов схванал, че е изгубил портфейла си, изобщо не предполагал, че историята ще има положителна развръзка. Но се оказало, че чиновниците на реда от град Чепеларе ще му изпратят посредством куриерска пратка скъпата движимост, в която младежът съхранявал пари, персонални документи и банкови карти.

Случката се разиграла в неделя, когато Иван и негови другари посетили Смолянско, с цел да карат ски по заснежените скатове на Мечи чал. На връщане решили да се отбият в един от питателните магазини в градчето, с цел да се поддържат след уморителния състезателен ден в планината.

„ Спряхме до бакалията и напазарувахме, преди да отпътуваме за Пловдив. Тъкмо си тръгвахме, когато доста ми се прияде пушен свински бут. Помолих продавачката да ми отреже едно доста фино парче, струваше към 1.50 лева Платих го, пожелах лека вечер на дамата и след това си заминахме “, описа Иванов.

За неналичието на портфейла той схванал чак когато пристигнали в " Кючук Париж " и почнали да разтоварват автомобила. Младежите претърсили всичко, само че нямало и диря от портмонето. Тогава Иван осъзнал, че най-вероятно го е не запомнил в магазина, до момента в който е плащал за месото.

„ Помислих си - свършено е. Загубих всичките документи, карти и пари. Натъжих се и потънах в размисъл. Тогава ми се обадиха родственици - споделиха ми, че продавачката в магазина е предала портфейла на полицията, а чиновниците на локалното районно са се свързали с тях. Малко по-късно се обадиха и на мен. Звъннаха от забавен мобилен номер, който завършваше с цифрите 166-112 и ми дадоха указания “, показа Иванов.

По думите му, чиновниците му обяснили, че могат да му пратят портфейла до Пловдив по куриерска компания, като в пратката ще приложат и съответните документи, които той да попълни и да им върне - още веднъж посредством компанията медиатор.

„ Ето, има положителни хора на този свят. Продавачката в магазина можеше да си премълчи всичко и да ми вземе парите, само че вместо това тя се е свързала с управляващите. От полицията можеше да ме бавят дълго време и да ме разкарват назад до планинското градче, само че се разбрахме да ми пратят портфейла по пощальон. Искам да благодаря на всички, които помогнаха тази неприятна преживелица да има положителна развръзка “, сподели Иванов пред „ Марица “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР