Кога ще започнат новите ограничения коментира проф. Радка Аргирова:Дистанцията, дезинфекцията

...
Кога ще започнат новите ограничения коментира проф. Радка Аргирова:Дистанцията, дезинфекцията
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова съобщи ужасна вест

Кога ще стартират новите ограничавания разяснява проф. Радка Аргирова:

Дистанцията, дезинфекцията и маските най-вероятно ще се върнат по-късно през септември месец. Септември или октомври месец ще има нов вид. Това съобщи пред bTV вирусологът и консултант на премиера по здравните въпроси проф. Радка Аргирова. " Скритата заболеваемост доста ме тревожи, тъй като хората не могат да свикнат с това, че щом имат неразположение, би трябвало да се извърнат към доктор ", добави тя, представена от.

Проф. Аргирова разясни, че растежът на случаите на ковид се дължи на напълно друг вид на Омикрон. Става въпрос за генетичните линии BA.4 и BA.5: Седмицата на ковид: Заразата още веднъж настава по-силно. Този вид (де факто двете линии са разнообразни вируси) протича леко, само че заразява мощно, като всички ограничения, които се подхващат, са срещу болестта. Стратегията на вируса е да оживее и да се популяризира, а най-възможно е там, където няма устойчивост от страна на организма, означи проф. Аргирова. При новите линии признаците включват по-рядко загуба на усет и аромат, а по-често са типично грипоподобни - настинка, мощно главоболие, мощна отмалялост.

Малко по-дълго се влачат новите генетични линии на вируса, като може да минат и две седмици, до момента в който човек се възвърне, посочи проф. Аргирова. Тя посъветва да се вършат леки физически извършения, откакто отмине дейната фаза на инфекцията, с цел да има по-бързо възобновяване. Съветникът на премиера по здравните въпроси прикани хората, които не са се ваксинирали, да го създадат, в това число и с четвърта доза. По отношение на маймунската вариола, проф. Аргирова съобщи, че заболяването към този момент не е проблем поради дребния брой инфектирани с маймунската шарка.

Случаите протичат леко и международната статистика към сегашния миг дава хиляди случаи, само че смъртните случаи е единствено един-единствен в страните, където заболяването не е ендемична т.е. отвън Африка, сподели вирусологът: Тя счита, че в България до зараза от маймунска шарка няма да се стигне.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР